Geluk

Het leven is te kort om te druk te zijn

Het leven is te kort om te druk te zijn

“Ik heb het zo druk!”
“Hoe kan het dat de zomer al weer voorbij is?”
“Mijn agenda zit zo vol!”

Ken je deze kreten? We zijn allemaal zo gefocust op de volgende deadline, de volgende promotie, goedkeuring van onze managers dus gaan we maar door en door. Je to do lijst is eindeloos en als je niet met werk bezig bent dan vlieg je nog van hot naar her: afspraken, sportclubs, kinderen. Je bent zo druk! Ben je echt gelukkig? Je bent vooral druk en moe…

Het leven is te kort om te druk zijn en het zou het mooiste zijn als je dit niet op de harde manier leert. Want als je het op de harde manier leert, dan is het te laat. Dan heb je al spijt, dan zijn er momenten in je leven die nooit meer terugkomen, maar waar je het te druk voor had om echt van te genieten. Misschien zijn het momenten met dierbaren die er nu niet meer zijn of zijn het momenten met je kinderen die ondertussen steeds ouder worden, het maakt niet uit. Je kunt de tijd niet meer terugdraaien.

Je denkt nu misschien: “Ja, ik weet het. En na dit project/ deze opdracht/ deze winter ga ik het echt rustiger aan doen en ga ik tijd maken voor dingen die echt belangrijk voor me zijn, maar dit moet ik eerst doen.” Het lijkt altijd of we voldoende tijd hebben, dat morgen er altijd is. Totdat er opeens geen tijd meer is, geen morgen meer is.

Dus hoe kun je beginnen met stoppen met de te druk zijn?

1 Krijg duidelijkheid aan waar jij je meeste tijd aan besteedt en waarom
Je werkt misschien veel omdat je het geld nodig hebt. Dat is een goede reden, maar je kunt nog dieper kijken. Want misschien gaat dit geld naar een levensstijl, een huis of een auto die je eigenlijk niet nodig hebt of wilt. Wees nieuwsgierig en houd een open geest. Dit gaat over dingen over jezelf ontdekken, niet over jezelf straffen.

2 Begin met dromen over wat je zou doen als je alle tijd van de wereld had
Wees specifiek. Hoe zouden je dagen eruit zien? Wat is er zo fijn aan deze dagen? Waarom maken deze dagen je gelukkig?

3 Hoe kun je meer van je ideale dag stoppen in je werkelijke dag?
Kun je een dag of een halve dag per week minder werken? Kun je nee zeggen tegen dat grote project? Kun je tijd maken voor je hobby of voor de mensen die je dierbaar zijn? Kun jij je levenstandaard aanpassen? Soms lijkt het niet zo te zijn, maar ook jij hebt een keuze over hoe jij je leven en je tijd indeelt. Je hebt nu, op dit moment een keuze, denk hier over na.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?