Gezondheid Kinderen

5 redenen waarom het niet erg is om na je 35ste pas aan kinderen te beginnen

5 redenen waarom kinderen krijgen na je 35ste eigenlijk heel gaaf is

Je bent de 30 al eventjes gepasseerd en je hebt nog geen kinderen. Omdat je bijvoorbeeld nog single bent, je net samen bent met je partner of er zijn andere redenen waarom je nog niet aan kinderen bent begonnen.

En natuurlijk is vruchtbaarheid een lastig onderwerp en zijn de ‘risico’s’ voor iedere vrouw verschillend, maar als je zenuwachtig wordt bij het idee dat je pas rond je 35ste aan kinderen wilt of kunt beginnen dan vind je hier 5 (inclusief wetenschappelijk onderzochte) redenen waarom het echt niet zo’n slecht idee is om dan pas aan kinderen te beginnen! Lees verder voor wat kalmerende geruststelling.

1 Wat je misschien ook hebt gehoord, je vruchtbaarheid staat nog steeds aan jouw kant
Maak jij je zorgen over je vruchtbaarheid nu je niet meer in je twintiger jaren zit? Er zijn verschillende studies die je in dit artikel kunt vinden die aantonen dat je tot je eind 30ste nog bijna net zo vruchtbaar bent als dat je eind 20 bent. Het is zelfs zo dat volgens een studie, gedaan onder 770 Europese vrouwen, 82% van de vrouwen tussen de 35 en 39 jaar binnen een jaar zwanger waren als ze twee keer per week seks hadden. In vergelijking: van de vrouwen tussen de 27 en 34 jaar was 86% binnen een jaar zwanger.

2 Grote kans dat je alles ‘op de rit’ hebt
Kinderen zijn duur. En ja je bent misschien wat vruchtbaarder als je in je twintiger jaren bent, maar het zijn ook de jaren dat je vaak het meest onzeker bent, je relaties wellicht nog niet zo stabiel zijn en je financiën nog niet op orde zijn (hallo studielening). Nu je de 30 bent gepasseerd en je waarschijnlijk een regelmatig inkomen, levenservaring en een partner hebt, wordt het opvoeden van een kind toch makkelijker.

3 Je kinderen hebben grotere kans om geniën te worden
Een recente studie toont aan dat moeders die hun eerste kind krijgen na hun 30ste vaker slimmere baby’s hebben dan vrouwen die kinderen krijgen in hun twintiger of veertiger jaren.

4 Je bent waarschijnlijk flexibeler
Dat regelmatige inkomen waar we het eerder over hadden? Die heb je verdiend nadat je al die jaren voor je baby zo hard hebt gewerkt op kantoor. Nog iets anders wat je hebt verdiend? Een flexibeler schema. Dus als je een keer eerder weg moet van je werk omdat de oppas de griep heeft, geen probleem. Je baas weet wat hij aan je heeft, je hebt je voorgaande jaren al vaak genoeg bewezen.

5 Je leeft misschien wel langer
Een onderzoek gedaan door de Boston University School of Medicine toont aan dat vrouwen die na hun 33ste zwanger worden twee keer zoveel kans hebben om 95 of ouder te worden. Dit in vergelijking met vrouwen die na hun twintiger jaren geen kinderen meer hebben gekregen. Het heeft te maken met je genen – wanneer je in staat bent om kinderen te krijgen als je eind 30 bent, dan heb je waarschijnlijk genen die er ook voor zorgen dat je langer leeft!

Purewow.com