Geluk

Op deze manieren hoef jij je minder zorgen te maken en kun je echt gaan relaxen

Op deze manieren hoef jij je minder zorgen te maken en kun je echt gaan relaxen

Je zorgen maken is iets wat we elke dag doen. Al gaat het maar om kleine dingen. Heb je de deur wel op slot gedaan? Zijn alle ramen dicht? Heb je de vaatwasser wel aangezet? Maar je maakt je ook zorgen over de discussie die je met je partner had eerder die dag. Of om wat er allemaal gebeurt in de wereld. Met andere woorden: we maken ons veel te veel zorgen.

Ook al leven we in een wereld waarin je waarschijnlijk nooit helemaal zonder zorgen kunt leven, zijn er wel manieren om hier wat beter mee om te kunnen gaan.

Vraag jezelf eens af wat je kunt doen om je minder zorgen te maken.
Bekijk waar deze zorgen vandaan komen. Is het iets wat je kunt veranderen? Als dat niet zo is, dan is het niet aan jou om hier zorgen over te maken. Want onthoud: alleen de dingen waar jij zelf iets aan kunt veranderen, zijn de moeite waard om je zorgen over te maken.

Bekijk de oorzaak van jouw zorgen eens beter en ga op zoek naar een manier om het op te lossen.
Soms kun je zo verdwaald raken in je eigen problemen, dat je niet meer precies kunt zien waar je je nou eigenlijk zorgen om maakt. Daarom is het belangrijk om naar de kern van het probleem te gaan om er vervolgens een oplossing voor te zoeken.

Probeer mindfulness oefeningen.
Het is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar het kan je zeker helpen om bewuster te worden van de wereld om je heen. Op die manier kun je de dingen beter accepteren. En dan bedoelen we niet dat je je problemen moet accepteren, maar je kunt de problemen dan wel beter onder ogen zien.

Houd jezelf bezig en creatief.
Een andere manier om wat minder stress te ervaren, is door jezelf bezig te houden door iets creatiefs te doen. Als je je verveelt, ga je vaak nadenken en ben je alleen maar aan het malen. Door juist ergens anders mee bezig te zijn, kun je je problemen even laten voor wat het is.

Doe een workout.
Zo’n 2 tot 3 keer per week sporten is een van de beste dingen die je voor jezelf kunt doen. Het houdt niet alleen je lichaam gezond, maar ook je geest. Je voelt je na een workout gelukkiger en relaxter en je krijgt een flinke energie boost.

The Power of Silence