Geluk

Waarom jij je bucket list moet inwisselen voor een ‘f*ck it’ list

Verander je bucket list naar een fuck it lijst

Welke dingen staan er op jouw bucket list? Wat wil jij nog doen in je leven? Bungyjumpen? Een pyramide bezoeken? Zwemmen met dolfijnen? Scott Jones, een Ted X spreker zegt het volgende over het maken van een bucket list: “Ik hoef niet per se een pyramide te zien, ik heb er geen behoefte aan om uit een vliegtuig te springen, ik wil juist heel graag genieten van de kleine dingen die ik dagelijks mee maak in het leven.”

En daar is wel wat voor te zeggen. Wanneer je bepaalde dingen los laat in je leven maak je ruimte voor de dingen die er echt toe doen. Nieuwsgierig? Dit is hoe jij jouw ‘fuck it’ lijst maakt:

1 Kijk naar de dingen in je leven die worden geteisterd door “zouden”
Zeg jij ook dingen als: Ik zou moeten mediteren of ik zou eigenlijk aan yoga moeten doen? Laat het los, er zijn andere manieren om innerlijke rust te vinden dan alleen yoga of meditatie. Misschien word jij wel veel rustiger van een flinke wandeling, een heftige sessie in de sportschool of een van een stuk hardlopen in de natuur.

2 Kijk eens kritisch naar de dingen die je maar blijft uitstellen
We denken vaak dat wanneer we ouder zijn, we de tijd krijgen om de dingen te doen die we hebben verwaarloosd toen we jong waren. Maar misschien hoef jij al je foto’s niet keurig georganiseerd te hebben en zijn schoenendozen of de cloud goed genoeg. En misschien zijn andere dingen uit je leven ook wel ‘goed genoeg’. Sommige dingen stel je uit voor een reden, laat het los en gebruik deze tijd om mooie nieuwe herinneringen te creëren.

3 Erken dat wanneer iets je meer frustratie dan vreugde brengt het misschien je tijd niet waard is
Er zijn veel dingen in ons leven waar we geen controle over hebben. Maar wat we doen in onze vrije tijd kunnen we vaak wel controleren. Als jij je je zit verbijten tijdens elke yoga klas, als jij in slaap valt tijdens de boekenclub of als jij je blijft opwinden tijdens je breiclubje omdat het niet lukt.. laat het los. Waarom zou je tijd moeten verspillen om te proberen om iets te leuk te vinden wat je niet leuk vindt, zonde!

Maak voor 2017 een ‘fuck it’ lijst, maak een lijst van dingen die eigenlijk helemaal niet belangrijk zijn en die je alleen maar tijd en energie kosten. Laat deze dingen los in 2017 en geniet van alle kleine dingen! Het is belangrijker om dagelijks te kunnen genieten dan dat je altijd maar toeleeft naar je volgende ervaring of vakantie…

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl

Bron Mindbodygreen.com Foto Talesofendearment.com