Relaties

De sterkste stellen hebben ongemakkelijke gesprekken

De sterkste stellen hebben ongemakkelijke gesprekken

De sterkste stellen hebben ongemakkelijke gesprekken, ze zijn eerlijk tegen elkaar, ze zijn openhartig en transparant. Ze weten dat een relatie niet eindigt door een lastig gesprek of een moeilijke discussie. Ze weten dat ze sterker zijn dan een issue wat voorbij komt. Ze geloven in hun liefde voor elkaar en ze geloven dat de enige manier om dichter bij elkaar te komen is dat ze altijd eerlijk tegen elkaar blijven. Eerlijk zonder angst, zonder belemmeringen en met respect.

De sterkste stellen realiseren zich dat ze sterker zijn als team. Ze zijn op hun best als ze samenwerken. Ze kunnen elke tegenslag overkomen als ze elkaar blijven steunen. Dat is waarom ze elkaar altijd alles vertellen. Ze huilen niet achter gesloten deuren. Ze huilen bij elkaar. Ze draaien niet om een onderwerp heen, maar snijden direct het onderwerp aan. Ze vertellen elkaar geen leugens omdat ze weten dat de waarheid op de lange termijn beter is. Er zijn geen ontuitgesproke dingen die tussen ze in blijven hangen, alles is open. 

Zij willen soms ook liever het gesprek niet aangaan, de makkelijke weg kiezen en de issues niet benoemen. Maar ze weten dat dit op de lange termijn niet verstandig, dat het altijd een keer terug komt en dat ze dingen juist uit moeten praten om dit issue in de toekomst te voorkomen. 

De sterkste stellen praten over hun gevoelens en issues zonder zich zorgen te maken over een relatiebreuk. Ze geven het toe wanneer ze boos, teleurgesteld, overstuur of bang zijn. Ze vertrouwen erop dat deze openheid hen uit eindelijk dichter bij elkaar brengt. 

De sterkste stellen zijn goede luisteraars. Ze willen graag weten hoe de ander zich voelt. Ze willen dat emoties gedeeld worden. Ze nemen het de ander nooit kwalijk als deze in huilen uitbarst of te heftig reageert. Ze zijn vooral opgelucht dat de ander zich comfortabel genoeg voelt om zo te reageren. 

De sterkste stellen begrijpen dat communicatie de sleutel is tot een lange en gelukkige relatie. Ze zijn volwassen genoeg om te praten over financiën, onzekerheden of seks. Alles kan besproken worden, ze kunnen hun angsten of twijfels over de relatie op een veilige en liefdevolle manier bespreken zonder dat ze bang hoeven te zijn.

De sterkste stellen leven niet in een fantasie. Ze vegen hun teleurstellingen of irritaties niet onder het tapijt zodat ze kunnen doen alsof alles oké is. Ze zetten geen masker op terwijl ze zich eigenlijk ongelukkig voelen. Deze stellen weten dat ze op elkaar kunnen bouwen, dat ze elkaar steunen en dat ze altijd bij elkaar terecht kunnen. 

Ze houden van elkaar, ze hebben respect voor elkaar en bespreken alles met elkaar. 

Thoughtcatalog.com