Geluk

Kale mannen zien er succesvoller, intelligenter en mannelijker uit – aldus de wetenschap

Wat hebben kale mannen gemeen? Mannen met kale hoofden worden vaker gezien als dominant en succesvol door anderen, aldus een studie gedaan door de University of Pennsylvania.

De Amerikaanse wetenschapper Albert E. Mannes, die toevallig zelf ook kaal is heeft dit onderzocht in een studie in 2012 onder 59 deelnemers. hij wilde weten hoe mensen reageren op mannen met kaalgeschoren hoofden door ze een serie foto’s te laten zien. De deelnemers kregen allemaal twee keer dezelfde foto te zien, 1 foto van een man met een volle bos met haar en 1 foto van dezelfde man met een kaalgeschoren hoofd. De deelnemers rapporteerden dat ze mannen die kaal zijn dominanter, groter en sterker vonden overkomen. Één interessant detail, ze moesten wel helemaal kaal zijn. Kale plekken of flinke inhammen werden gezien als minder aantrekkelijk en zwak.

Maar kale mannen worden niet alleen gezien als krachtiger, ze worden ook gezien als meer intelligent. Een wereldwijde studie gedaan door de University of Saarland met meer dan 20.000 deelnemers suggereert dat kale mannen weliswaar ouder, maar ook wijzer en intelligenter worden geschat.

Goed nieuws dus! Vooral voor de mannen die nog moeten wennen aan het feit dat hun haardos snel dunner begint te worden; je kale hoofd zorgt ervoor dat je er nog succesvoller, intelligenter en mannelijker uitziet!

Bron: Businessinsider.de