Geluk

9 redenen dat je het al hartstikke goed doet (ook als dit niet zo voelt)

9 tekenen dat je al hartstikke goed bezig bent

De beste manier om wat meer te kunnen genieten van je leven is door niet te lang stil te staan bij de dingen die niet hebben gewerkt of die misgingen. Maar in plaats daarvan je te focussen op de dingen die wel goed gaan. En hieronder vind je 9 goede reminders van het feit dat jij genoeg succesvolle dingen hebt om je op te focussen!

1 Je kiest je eigen levensweg en niet die van iemand anders. Één van de meest fundamentele bronnen voor succes en geluk is het simpelweg gelukkig zijn met wie je bent. Het niet veranderen van je realiteit voor een rol of je waarheid voor een act, het niet opgeven van de vrijheid die je hebt om jouw mening te uiten en het niet opzetten van een masker. Wees er niet bang voor om jouw pad alleen te bewandelen.

2 Je werkt je langzaan door je angsten heen. Jij weet dat wegrennen van je angsten toch geen zin heeft, dus blijf doen wat je nu al doet en zet vandaag weer een stapje! Laat je angst je toekomst niet bepalen en zorg ervoor dat je er niet door dicht klapt. Neem risico’s en voel de spanning en opwinding. De angst voor het lijden is vaak veel erger dan het lijden zelf.

3 Mislukkingen uit het verleden hebben je niet tegengehouden. Elk succes kent een spoor van mislukkingen. Vaak komen onze beste inzichten van mislukkingen en niet van de dingen die we hebben bereikt. Als het vandaag niet ging zoals je hoopte dan krijg je morgen weer een nieuwe kans om het opnieuw te proberen.

4 Elke dag leer je iets nieuws en groei en word je weer een stukje sterker. Om gelukkig te zijn hoef je niet perfect te zijn. Je moet gewoon in staat zijn om jezelf te blijven verbeteren. Laat je mislukkingen je blijven verbeteren en krachtiger maken. En vergeet niet dat je op je pad onderweg misschien een storm tegenkomt, maar dat je wel richting de zon loopt.

5 Je hebt al flinke obstakels overwonnen. Bijna niets is zo slecht als het lijkt. Blijf obstakels zien als opstapjes die je naar nog betere plekken brengen.

6 Je houdt van jezelf en niet meer van het idee dat de rest van de wereld van je houdt. Jezelf op de eerste plek zetten betekent niet dat je egoïstisch bent, het betekent dat je zelfbewust bent.

7 Je geeft niet te veel geld uit om indruk te maken op anderen of om anderen tevreden te houden. Het is niet erg om te zeggen dat je ergens voor moet sparen of dat je iets niet kunt betalen. We hebben nou eenmaal niet al het geld van de wereld waarmee we alles wat we willen kunnen kopen.

8 Je hebt genoeg zelfrespect om mensen niet meer over je heen te laten lopen. Sommige mensen zullen blijven proberen om over je heen te lopen, maar jij kunt voor jezelf opkomen. Je laat je niet meer verdrukken, punt.

9 Je weet dat je niet iedereen tevreden kunt houden en je probeert het ook niet meer. Blijf sterk, laat negatieve meningen van anderen je niet veranderen. Er zijn 2 soorten mensen: de mensen die je energie geven en die je energie kosten. Vermijd het tweede soort. Wees blij, gelukkig en eerlijk naar jezelf en als anderen dat niet leuk vinden, pech gehad.

Je hoeft natuurlijk niet elk punt van deze lijst af te vinken. Het is maar een ruwe leidraad. We doen dingen allemaal op onze eigen manier en op ons eigen tempo. En je succes is niet afhankelijk van je wat hebt bereikt, het is wat je elke dag doet, wat je nu doet..

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?