Relaties

7 keuzes die ervoor zorgen dat de liefde blijft

7 keuzes om jullie liefde te laten bestaan

In het begin zijn jullie verliefd en gaat alles vanzelf, maar als de eerste fase van verliefdheid langzaam verdwijnt, dan begint het echte werk. En op dat punt heb je een keuze. Houd ik genoeg van deze persoon en ga ik ervoor zorgen dat onze liefde blijft voortbestaan?

Onderstaand vind je 7 keuzes die je helpen:

1 Zet je commitment op nummer 1
Liefde bestaat niet alleen uit de vlinders in je buik. Het is een keuze die je maakt. Wanneer je gecommitteerd bent om je relatie te laten slagen en jullie er beide voor openstaan om elke dag te werken aan de relatie zodat deze sterk en gezond blijft dan heb je gekozen voor de liefde die er tussen jullie is. Moeilijke momenten komen voor in elke relatie, maar wanneer je dit accepteert en wanneer de liefde sterk genoeg is dan is houden van een hele krachtige emotie.

2 Weet wanneer en hoe jij je de behoeftes van je partner op de eerste plaats kunt zetten
‘Wanneer’ is een belangrijk woord in de bovenstaande zin. Want het is belangrijk dat je niet altijd de behoeftes van je partner op de eerste plek zet, want dan raak je zelf uitgeput. Maar weten wanneer je dit wel en niet moet doen is belangrijk in een relatie. Het kan om simpele dingen gaan: het laatste chocolaatje aan je partner geven of besluiten om je vriendinnen af te bellen om bij je partner te blijven omdat hij een slechte dag had. Het is goed om er soms voor te kiezen om de behoeftes van je partner op de eerste plek te zetten.

3 Duidelijk blijven communiceren met elkaar (ook als je er geen zin in hebt)
Wanneer het niet zo lekker loopt in een relatie dan is het makkelijker om in jezelf te keren en niet meer met elkaar te praten. Want wie heeft er nou zin om te praten als jij je slecht voelt? Maar wanneer je de boosheid en het bittere gevoel in je laat groeien dan kan een probleem uitgroeien naar een situatie die bedreigend is voor je relatie. Neem daarom even de tijd om tot jezelf te komen en praat met elkaar, het is belangrijk!

4 Blijf streven naar persoonlijke groei
Je relatie groeit wanneer jij groeit. Je bent het gelukkigste wanneer jij de beste en de authentieke versie van jezelf bent. Streef naar die persoonlijke groei en laat je geliefde zien dat jij je best doet om een goede partner te zijn.

5 Je best doen voor jullie seksleven
Het is zo makkelijk om de sleur in jullie seksleven te laten komen. Ooit was er passie en vuurwerk, maar het kan uiteindelijk voelen als een klusje wat je 1 keer in de maand doet. Goeie seks betekent dat je in staat bent om los te laten en te genieten van het moment. Blijvende liefde heeft commitment nodig ook in de vorm van seks.

6  Goed voor jezelf zorgen
Je hebt het druk met je werk, de kinderen, je sociale leven, de zorg voor anderen en je hebt echt geen tijd om ook nog tijd aan jezelf te besteden…. Vaak zie je in een relatie dat 1 van de 2 zichzelf laat ‘gaan’.
Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen, een goede gezondheid en een sterk lichaam is de sleutel tot een energiek leven en zelfvertrouwen. Door te laten zien dat je goed voor jezelf zorgt laat je zien dat je een sterke persoonlijkheid hebt.

7 Vind werk of hobbies die je energie geven
Laat je werk je relatie niet verpesten. Wanneer je een baan hebt die je vreselijk vindt en die je al je energie kost dan is het logisch dat wanneer je thuis komt je uitgeblust en gestrest bent. Niet de leukste situatie voor je partner. Zoek daarom een baan die je plezier geeft of in ieder geval hobbies waar je energie uithaalt en plezier in hebt.

Liefde is echt een werkwoord, maar het is het waard

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Mindbodygreen.com