Geluk

6 simpele waarheden die veel mensen vergeten

6 simpele waarheden die veel mensen vergeten

1 Met educatie en intelligentie bereik je niets zonder actie
Als je niets onderneemt maakt het niet uit of je een enorm hoog IQ hebt. Je kunt niets veranderen in je leven of vooruitkomen als je geen actie onderneemt. Er is een groot verschil in weten hoe je iets moet doen en het ook echt doen. Kennis en intelligentie zijn beiden niets waard zonder actie, ze simpel is het.

2 Geluk en succes zijn 2 verschillende dingen
Een succesvolle zakenvrouw die enorm veel geld verdient en waar mensen tegenop kijken zei laatst dat ze helemaal niet gelukkig was. Hoe kan dat nou, vroegen mensen zich af, ze is miljonair! Ze vertelde dat ze depressief is. Dat ze zich burned-out en eenzaam voelt en dat ze niet genoeg tijd heeft gemaakt voor zichzelf. Je kunt dus enorm succesvol zijn, maar dit betekent niet automatisch dat je gelukkig bent.

3 Te veel opties hebben zorgt voor keuzestress
In de 21ste eeuw hebben we alle informatie die we maar willen voor handen, kansen voor innovatie lijken eindeloos en wanneer het aankomt op onze carrières en onze levens hebben we meerdere keuzes. Maar helaas leidt een groot pallet aan keuzes juist tot besluiteloosheid. Als een keuze moeilijk is om te maken dan geven de meeste mensen het op om überhaupt een keuze te maken. Verspil niet al je tijd aan het nadenken over een bepaalde keuze en breek je nek niet over alle details van elke mogelijkheid. Kies iets wat je denkt dat zal werken en probeer het. Als het niet werkt, kies wat anders en blijf proberen.

4 Iedereen kent zowel succes als mislukking in zijn leven
Proberen om perfect te zijn is verspilling van je tijd en energie. Perfectie is een illusie. Alle mensen, zelfs jouw idolen kennen zowel succes als falen. Machtige zakenmannen, succesvolle muziekanten, schrijvers en zelfs onze ouders kennen succes en mislukking. De dingen waar we succesvol in zijn, zijn vaak de dingen die het vaakst doen. We zijn er succesvol in omdat we er gecommitteerd aan zijn. We vinden het leuk om anderen te laten zien dat we succes hebben, maar achter elk succesverhaal schuilt een mens met al zijn mislukkingen. Staar je daarom niet blind op het succes van anderen, niemand is namelijk perfect.

5 Elke fout die je maakt is vooruitgang
Fouten leren je belangrijke lessen. Elke keer als je een fout maakt, ben je een stapje dichter bij je doel. De enige fout die je echt kan schaden is de keuze om niets te doen omdat je te bang bent om fouten te maken. Twijfel niet, aarzel niet. In het leven gaat het bijna nooit om de kansen die je krijgt, maar om de kansen die creëert. Je weet nooit 100% zeker of iets gaat lukken, maar je weet wel dat niets doen 100% zeker weten niet werkt. Vaak moet je er gewoon voor gaan en wat de uitkomst ook is, alles loopt zoals het moet lopen. Of je hebt succes of je leert wat, win-win.

6 Als een kans zich aandoet dan ben je er nooit 100% klaar voor
Veel mensen grijpen de kansen die ze in het leven krijgen niet aan omdat ze denken dat ze er nog niet klaar voor zijn of omdat ze denken dat ze het niet kunnen. Met andere woorden: ze denken dat ze niet de juiste kennis, vaardigheden, ervaring etc. hebben om deze kans aan te grijpen. Helaas remt dit je enorm in je persoonlijke groei. Niemand voelt zich 100% klaar wanneer zich een nieuwe kans aandoet. Maar nieuwe dingen dwingen ons juist om uit onze comfort zone te stappen om te kunnen groeien. Als je dingen in je leven wilt veranderen dan moet je kansen aangrijpen, ook als je denkt dat je er nog niet 100% klaar voor bent.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram

marcandangel.com