Ontspanning

Kastelen, natuur en actief bezig zijn: dat is Baden-Württemberg

Duitsland, dat was voor mij dat land waar je lekker snel doorheen kon scheuren op weg naar je winter of zomerbestemming. Maar nu ik vorige week mijn eerste Duitse vakantie naar Baden-Württemberg heb gehad denk ik daar wel anders over. Want wat een prachtig land; kastelen, natuur, goed eten en aardige mensen. Kortom een geweldige vakantiebestemming!

Ik vloog in 55 minuten vanuit Schiphol naar Stuttgart en vervolgens was het nog een uurtje rijden naar het gebied Baden-Württemberg. Hier heb ik in verschillende dorpjes langs de Donau genoten van de natuur, outdoor activiteiten en cultuur van dit gebied. Super leuk want wat we ook deden, de Donau stond centraal.

We hebben bijvoorbeeld een hike gedaan op de Donauberglandweg. Dit is een onderdeel van de Donau Welle (de Donau Golf), dit zijn verschillende wandeltochten die je in deze omgeving kunt maken. Zo kun je een tocht maken voor elk niveau, heel eenvoudig want overal vind je de Donau Welle wegwijs bordjes en kun je goed je weg vinden.

Heerlijk wandelen

Ook hebben we hier gefietst (uiteraard met e-bikes) want we zaten we in de bergen. Dat was prachtig, je gaat door de natuur, door schattige dorpjes en het is vooral keihard genieten op je fiets door de natuur. Natuurlijk stop je onderweg voor een heerlijk stuk Donauwelle taart zodat je weer energie krijgt voor je fietstocht (Je ziet jezelf al zitten toch? In het zonnetje met je stukje taart terwijl je net een prachtige route hebt gefietst).

Op de plek waar wij onze fietsen hebben gehuurd (dit was in Beuron) hebben wij de dag erna ook kano’s gehuurd. Zo hebben we een paar uur lang gekanood op de Donau. Dit was zo gaaf! Echt een aanrader, je bent actief bezig terwijl je geniet van de prachtige natuur en als het te warm wordt spring je even in het water. Je kunt je kano op verschillende plekken aan de Donau achterlaten dus je kunt zo ver gaan als je maar wilt. Ik vond dit het hoogtepunt van mijn vakantie in het Donaubergland gebied (zo noem je dit gebied in Baden-Württemberg).

Kanoën was voor mij echt het hoogtepunt van deze reis, wat een prachtige natuur!

Vervolgens gingen we naar het dorpje Sigmaringen waar het mooiste kasteel staat wat ik ooit heb gezien. Slot Sigmaringen is werkelijk prachtig, alles is zo mooi (zowel van binnen als van buiten). Wij kregen hier een rondleiding van 1,5 uur en normaliter ben ik na 20 minuten al afgeleid en heb ik het wel gezien (ja sorry, houd gewoon meer van natuur). Maar in slot Sigmaringen vloog de tijd, het was zo gaaf!

Slot Sigmaringen

Sigmaringen zelf is een leuk stadje waar je prima een paar dagen kunt blijven. Je kunt er namelijk ook heel goed fietsen, hiken en natuurlijk kanoën op de Donau! Wij hebben de Kloster-Felsenweg wandelroute gelopen, dat is zo leuk. Je loopt dan namelijk door het natuurgebied wat eerder werd gebruikt als buitenplaats voor de bewoners van Kasteel Sigmaringen. Borden langs de wandelroute geven aan waar de prinsen en prinsessen genoten van een picknick of gingen jagen. Super leuk om eerst het kasteel te bezoeken en om dan vervolgens deze hike te doen. Zo combineer je natuur en actief bezig zijn met een stukje geschiedenis!

Wandelen door het natuurgebied wat bij Slot Sigmaringen hoort

En dat is hoe ik mijn vakantie in Baden-Württemberg het beste kan omschrijven: natuur, cultuur en actief bezig zijn! Een mooi gebied wat goed laat zien hoe veelzijdig Duitsland is!

Kijk voor meer info op www.tourism-bw.com

BewarenBewaren