Geluk

Onderzoekers vertellen je hoe je kunt stoppen met het constant checken van je telefoon

Hoe je kunt stoppen met het constant checken van je telefoon

Hoelang denk jij dat de gemiddelde werk e-mail ongelezen blijft? 10 minuten? 5 minuten? 1 minuut? Nope, 6 seconden…

De realiteit is dat 70% van zakelijks e-mails 6 seconden nadat ze zijn binnenkomen zijn gelezen. Ja, heftig toch? In plaats van dat technologie ons leven zou moeten verbeteren zorgt technologie ervoor dat we minder van ons leven kunnen genieten. En de grootste stoorzender als het op genieten aankomt is dat ding wat jij overal, ja echt overal mee naar toe sleept. Juist je telefoon.

Mensen spenderen gemiddeld 3 uur per dag op hun telefoon. Voordat we smartphones hadden waren dit dagelijks maar 18 minuten. Als je kinderen hebt is dit probleem misschien nog wel groter. Kinderen leren geen empathie en emotionele intelligentie van een scherm en tegenwoordig spenderen kinderen 20% minder tijd aan persoonlijk 1 op 1 contact. Je kunt wel raden waar die 20% dan aan wordt besteed. Nog een grappig weetje: Steve Jobs heeft de iPad uitgevonden, maar weet je ook dat hij zijn kinderen niet op een iPad liet?

Harde cijfers, maar wat doe je eraan? Hoe zorg je ervoor dat je minder tijd op je smartphone of tablet spendeert en jij je tijd veel efficiënter besteedt waardoor je meer van je leven kunt genieten? Gelukkig hebben wetenschappers dit voor ons uitgezocht, 4 tips die je helpen om minder tijd op je smartphone of tablet te spenderen:

1 Zeg niet dat je iets niet mag
Zeg tegen jezelf: “Ik check mijn telefoon niet meer dan 1 keer per uur.” In plaats van dat je zegt: “Ik mag mijn telefoon niet meer dan 1 keer per uur checken.” Klinkt dit een beetje suf?

Een onderzoek gedaan onder vrouwen die wilden sporten wijst het volgende uit: De vrouwen die tegen zichzelf zeiden: “Ik mag geen work-outs missen” waren maar 10% van de tijd succesvol. De vrouwen die zeiden: “Ik mis geen enkele work-out” gingen in 80% van de tijd naar de work-outs.

2 Zorg dat je obsessie buiten je bereik ligt
Je kunt een omgeving creëren waardoor jij je eigen welzijn verbetert. Zorg ervoor dat je verleiding niet in je buurt is. Dus leg je telefoon ’s avonds in een kast. Of zet je telefoon in ieder geval op stil. Want door het bliepje van je mail of berichten zegt je telefoon: “Hey, check me nu!” terwijl als jij je telefoon stil zet jij de controle hebt en bepaald wanneer jij je telefoon checkt.

3 Gebruik een stopregel
Je denkt dat je even snel je telefoon checkt. Vervolgens krijg je een melding via Instagram binnen en ben je de foto’s van de zus van de broer, van de vriend van je oude oude klasgenoot aan het checken op Instagram en is er opeens een uur voorbij. Er zit een timer op je telefoon. Gebruik die timer!

4 Vervang slechte gewoontes
Zorg er als je op de bank zit voor dat je telefoon ver weg is en dat je boek naast je ligt. Maar je zit niet altijd thuis, zorg er daarom voor dat je boek app (Kindle) op de eerste pagina zit en je Facebook en Instagram apps op de laatste pagina van je scherm.

Je telefoon is niet belangrijk, de mensen uit je omgeving die speciaal voor je zijn, zijn wel belangrijk. Spendeer je tijd wijs en probeer het gemiddelde van 3 uur telefoongebruik per dag naar beneden te krijgen!

bakadesuyo.com