Geluk

8 gezonde dingen die gelukkige mensen dagelijks toepassen

8 gezonde dingen die gelukkige mensen dagelijks toepassen

Er zitten veel factoren aan je gelukkig of gezond voelen. En toch zijn er aardig wat overeenkomsten te vinden van mensen die gelukkig zijn. Zoals een gezond dieet en genoeg beweging. Als je denkt dat dit niets voor jou is omdat je dan een strikt dieet moet volgen, let dan maar eens op. Want met deze gezonde tips kom je waarschijnlijk al een heel eind vooruit.

Kies voor groen
Als je weinig groene groentes eet, dan is dit misschien het moment om dat aan je boodschappenlijstje toe te voegen. Groene groentes zorgen namelijk voor overvloed aan voordelen. Zoals een mooiere huid, sterker haar, een verlaagde kans op kanker en een betere stoelgang. Is groen niet helemaal jouw smaak? Mix het dan in bijvoorbeeld een groene smoothie, met zoet fruit zoals banaan of mango. Of gooi het door een omelet.

Bereid je maaltijden voor
Maak je lange werkdagen, waardoor je pas laat thuis komt en het dan moeilijk vindt om nog gezond te koken? Zorg dan voor een beetje voorbereiding! Haal de boodschappen van te voren al in huis, kook extra grote porties zodat je de rest kunt invriezen of snijd de avond van te voren al de groenten voor de volgende dag. Het scheelt een hoop tijd en het zorgt ervoor dat jij een stuk gezonder eet in de avond.

Ga naar buiten
We zitten vaak de hele dag binnen. Op werk, en eenmaal thuis weer op de bank. Maar ook in de gym waar we heen gaan op te sporten. Doorbreek dit! Ga buiten sporten en lunch tijdens je werk eens een keertje buiten. Of ga er lekker op uit in het weekend, naar het bos of strand bijvoorbeeld.

Drink genoeg water
Het wordt nogal eens vergeten om jezelf genoeg te blijven hydrateren. Drink zo’n 1,5 tot 2 liter water per dag om je lichaam gezond te houden. Ben je na een paar glazen al helemaal klaar met het water drinken? Geef er dan een gezond smaakje aan, met bijvoorbeeld komkommer of een schijfje citroen.

Maak je to do-lijst korter
Waarschijnlijk hebben we allemaal wel een to do-lijst waar geen einde aan lijkt te komen. Maak hier eens een verandering in! Zo’n lange lijst geeft je waarschijnlijk alleen maar stress. Kies een paar dingen die je echt moet doen en schrijf die op. Als je dit allemaal gedaan hebt, kies je de volgende. Op die manier geeft het veel meer voldoening.

Mediteer
Door te mediteren kun je je gedachten even de rust geven. Heel even uit je drukke dag stappen om de tijd helemaal aan jezelf te besteden, kan heel positief werken. Mediteren kan lastig zijn in het begin, maar het zal je een hoop opleveren door dit elke dag een paar minuten te doen.

Leer iets nieuws
Om je geest jong te houden, moet je nooit stoppen met leren. Al is het een nieuwe taal, nieuwe sport of nieuwe hobby: het kan allemaal. Het constante proces zorgt ervoor dat je productief blijft en je kunt jezelf hierdoor blijven uitdagen.

Verwen jezelf
Na een drukke werkweek is het tijd voor jezelf. Laat alles even voor wat het is en geef jezelf wat quality-time. Het liefst zo’n een keer per week. Doe dit op een manier die bij jou past! Of dit nu een warm bad is, een massage, een boek lezen of een koffiedate met jezelf: ga ervoor!

Iheartintelligence