Gezondheid

Een deodorant met of zonder aluminiumzouten – waar kies jij voor?

Een deodorant met of zonder aluminiumzouten - waar kies jij voor?

Ik vind het een fijn idee als mijn beauty producten zo min mogelijk toevoegingen bevatten. Het maken van bewuste keuzes als het gaat om huidverzorging gaat mij vrij goed af, maar qua deo vond ik het toch altijd lastig. In dit artikel vertel ik je met behulp van Dove wat meer over de toevoegingen in deodorant zodat jij een keuze kan maken die past bij jouw levensstijl.

Ik kreeg een aantal jaar geleden een keer een natuurlijke deodorant opgestuurd, zonder toevoegingen en aluminiumvrij. ‘Perfect’, dacht ik. Helaas vond ik het qua ‘frisheid’ wat tegenvallen. Oké, en nu druk ik het nog licht uit :). Daarnaast vond ik de crème- of poeder deodoranten ook best een beetje prijzig. Op zich is het een kleine moeite om aluminiumvrije deodorant te gebruiken, maar aan de andere kant wil ik me wel de hele dag fris voelen. Ik bleef het dus moeilijk vinden om voor mijzelf een bewuste keuze te maken als het ging om het kiezen van een deodorant.

Ik gebruikte daarom nog steeds mijn oude vertrouwde Dove deodorant. Want sinds mijn nichtje mij jaren geleden attendeerde op de heerlijke anti-transpirant met de geur van komkommer en groene thee, kan ik niet meer zonder deze verfrissende geur die zorgt voor heerlijk zachte oksels. Maar gelukkig wordt mij de keuze om ook gebruik te maken van een deodorant zonder aluminiumzouten nu heel makkelijk gemaakt. Dove heeft namelijk deo zonder aluminiumzouten geïntroduceerd: de 0% lijn. De lijn bestaat uit de volgende vertrouwde varianten: Dove 0% Original (in een spray en een roller), en mijn all time favorite met de geur van komkommer is nu dus ook verkrijgbaar zonder aluminiumzouten, jeej!

De 0% met mijn favo komkommer geur 🙂

Deodorant zonder aluminiumzouten
0% betekent dat deze deodoranten zonder alcohol én aluminiumzouten zijn. Maar hoe werkt dat nou? Want aluminiumzouten zorgen toch voor anti-transpiratie en alcohol gaat toch stinkende oksels tegen omdat het bepaalde bacteriën doodt? Om een keuze te kunnen maken die bij jou past, kijken we eerst even naar de functies van de ingrediënten van deodorant.

Werking alcohol
Naar zweet stinken wil niemand, daarom wordt aan veel deodoranten alcohol toegevoegd zodat bacteriën worden gedood. Maar ontstaan er dan geen nare geurtjes als er geen alcohol meer in je deo zit? Het schijnt zo te zijn dat wanneer jij je oksels goed verzorgt en hydrateert, je een huideigen barrière tegen transpiratiegeur versterkt. Dan heb je dus helemaal geen alcohol meer nodig om bacteriën te doden die vieze geurtjes veroorzaken!

Werking aluminiumzouten
Hoewel de anti-transpirant van Dove sowieso geen alcohol bevat, gaat de 0% lijn nog een stapje verder: hier zijn ook de aluminiumzouten verwijderd. Aluminiumzouten blokkeren als het ware je poriën (even heel kort door de bocht) waardoor je minder zweet. In de 0% lijn zijn de aluminiumzouten vervangen door antioxidanten en vitamine B3 die de huid verzorgen en  helpen bij het creëren van de huideigen barrière tegen transpiratie. Na gebruik van de deodorant voelde ik me daarom nog steeds fris. Zweet je erg snel of bij de minste inspanning? Dan is de gewone Dove anti-transparant een effectievere oplossing door de aluminiumzouten die de deodorant bevat.

Je kunt de 0% lijn van Dove vinden bij onder andere Kruidvat. Nu ben ik dus heel benieuwd waar jij voor kiest, een deodorant met of zonder aluminiumzouten? Zou jij deze nieuwe 0% lijn gebruiken? Let me know! Onderaan dit bericht kun je een reactie achterlaten!

#Samenwerking, dit verandert niets aan mijn mening over dit merk, aangezien ik alleen samenwerkingen doe waar ik volledig achtersta.

Reacties

  • Ik maak zelf deo. Werkt super, kokos olie, baking soda, arrownoot, drupje teatree en wat essentiële olie voor de geur. Klein beetje smeren en de hele dag fris! Kost erg weinig en ik doe er maanden mee!

  • Ik heb inmiddels verschillende deo’s zonder aluminium geprobeerd, maar heb dezelfde ervaring als jij: geen fris gevoel. Bovendien raakt mijn huid snel geïrriteerd door producten zonder aluminium met jeuk als resultaat. Ik gebruik dus nu weer deo mét, maar ben erg benieuwd naar deze nieuwe deo van Dove.

  • Ik gebruik al jaren deostick zonder aluminium van sanex. Er zijn een paar geuren. En geen stinkoksels.

Laat een reactie achter