Geluk

De negativiteit van iemand anders kan jou flink beïnvloeden: 7 signalen dat dit gebeurt

De negativiteit van iemand anders kan jou flink beïnvloeden: 7 signalen dat dit gebeurt

Positiviteit is niet gewoon een mindset om je beter door te voelen, het zorgt er ook voor dat doelen worden bereikt, we door blijven gaan in moeilijke tijden en door positieve kunnen we de beste versie van onszelf zijn. Toch zijn er een hoop mensen die behoorlijk negatief kunnen zijn en dat kan ons meer beïnvloeden dan we denken. Het is namelijk heel gemakkelijk om mee te gaan in iemands negatieve gedachtegang, wat soms best pijnlijk kan zijn. 

Hier zijn zeven tekenen dat jij wordt meegetrokken in de negativiteit van iemand anders.

1 Zelfs goed nieuws wordt opgevangen met pessimisme
Ze hebben het niet over hoe prachtig je huis eruit ziet. In plaats daarvan vragen ze hoe je dit kunt veroorloven. Ze zullen hun hoofd schudden en je laten voelen alsof je voor gek staat, terwijl je er twee seconden geleden nog zo enthousiast over was. Laat hun woorden je niet beïnvloeden. Dit wordt negen van de tien keer uit jaloezie gezegd.

2 Ze zullen zich niet laten verwonderen
Kijkt deze persoon liever naar haar smartphone dan naar de prachtige blauwe lucht of de mooie bomen waar net weer blaadjes aan beginnen te komen? Rolt ze met haar ogen als iemand iets tegen haar zegt wat haar niet aanstaat of kan ze eigenlijk alleen maar klagen? Laat diegene dan niet jouw moment verpesten. Blijf je wel verwonderen van wat de wereld ons allemaal biedt. Het is eerder zonde om dit niet te doen.

3 Het zijn energiezuigers
Positief blijven bij zo iemand kan best lastig zijn. Vooral als je helemaal meegenomen wordt in hun negativiteit. Als iemand een echte energiezuiger is, dan kan het een idee zijn om eens wat minder met deze persoon af te spreken. Diegene is het niet waard om al jouw energie te verspillen.

4 Ze streven niet naar succes
Het is iemand die eigenlijk alles wel prima vindt en geen zin heeft om ergens meer moeite voor te doen. Uiteindelijk komt deze eigenschap vooral voort uit angst. Negatieve personen hebben overal kritiek op, ook op zichzelf.

5 Zelfs positieve ervaringen worden negatief
Deze persoon vertelt over hoe geweldig de vakantie was, maar dat het toch wel erg jammer was dat het de laatste dag zo regende. Of dat de zon niet élke dag scheen. Of dat de mensen niet vriendelijk genoeg waren. Zelfs bij een positieve ervaring weet zij er een negatieve draai aan te geven.

6 Ze willen niet groeien
Persoonlijke groei komt voort uit het opzoeken van grenzen. Jezelf net even over dat randje duwen, samen met een positieve mindset. Een negatief persoon zal geen risico nemen en blijven liever waar ze nu zijn, in plaats van de beste persoon van zichzelf te worden.

7 Ze zijn altijd de vijand
Negatieve mensen houden ervan om over alles te klagen. Ze zullen andere dingen (of personen) de schuld geven wanneer het bij hen niet lukt. En de wereld zal voor altijd oneerlijk voor hen blijven.

Iheartintelligence