Gezondheid

12 items die mensen met een opgeruimd huis niet hebben

Deze 12 dingen hebben mensen met een opgeruimd huis niet

1 Een kapstok
Ehh wat geen kapstok? Nope. Iedereen gooit van alles op en aan een kapstok. Mutsen, shawls, jassen, vesten en voor je het weet is het een hoop ellende. Kies in plaats daarvan een garderobekast, deze kun je dicht en zo ziet de hal er altijd netjes uit. Geen ruimte voor een garderobe kast, zorg dan voor haakjes, dat ziet er ook al netter uit.

2 Sleutels
Natuurlijk wel. Maar we bedoelen, sleutels waarvan niemand meer weet waar ze van zijn. Gebruik een sleutelkast en gooi sleutels die niet meer worden gebruikt weg.

3 Stoffige stapels magazines
Als je die oude Libelles en Linda’s die onder je koffietafel liggen te versloffen nou nog steeds niet hebt gelezen dan ga je dit ook niet meer doen. Hup weg met die stofnesten.

4 Te veel open kasten
Zelfde als met de kapstok. Sommige dingen zijn leuk om decoratief neer te zetten in een open kast. Zoals je mooie servies, die mooie schaal of die leuke foto’s. Maar moet iedereen weten welke zelfhulpboeken jij leest, welke bordspelletjes jullie hebben en hoeveel oude koffiemokken je hebt? Nope!

5 Open tv-meubels
Éen woord: kabels. En kabels zien er rommelig uit, er gaat stof tussen zitten en je wilt ze gewoon niet zien. Dus daarom een tv-meubel wat je dicht kunt doen of in ieder geval gedeeltelijk dicht kunt doen. Deurtje dicht, rommel weg!

6 Ongebruikte gadgets
Heb je nog steeds die oplader van die Samsung uit 2007? Of bewaar je nog steeds die USB sticks die je gratis hebt gekregen, maar waar je eigenlijk niets mee kunt of doet? Hoppa weg ermee.

7 Oude schoolboeken
Wat wil je er mee doen? Ga je terug naar school? Helaas de tijden veranderen dus dan heb je er niets meer aan. Doe je zo nog wel eens open? Nee ook niet. Zonde van de ruimte, weg met die dingen!

8 Oude beauty producten
Gebruik je die scrubcrème nog? Nee, weggooien? Die groene oogschaduw die je in de jaren 90 hebt gekocht? Weggooien, krioelt van de bacteriën. Opgeruimd staat netjes.

9 Deksels
Ja deksels. Tupperware deksels, jij hebt er waarschijnlijk ook zeker 7 liggen waarvan je geen idee hebt bij welk bakje deze deksels horen. Uitzoeken en alles wat over is, weggooien.

10 Stinkende en beschadigde Tupperware
We weten dat Tupperware lang meegaat, maar op een gegeven moment is het gewoon klaar. Verbogen deksels, stinkende bakjes en bakjes vol met vlekken… kunnen allemaal de vuilnisbak in.

11 Gebruiksaanwijzingen
Heb jij echt iemand nodig die jou vertelt hoe jij je broodrooster moet gebruiken? Nee dacht ik ook niet, hoppa weg met die rommel.

12 Uitgelubberd ondergoed en bh’s
Op een gegeven moment houdt het gewoon op. Dit geldt dus ook voor jouw bh’s die ondertussen als 7 jaar meegaan. Ga lekker naar de Hunkemoller of de H&M en schaf wat nieuws aan, hoeft echt niet zo veel te kosten.

Foto: VTwonen.nl