Relaties Single

Lieve vrouw, neem nooit genoegen met minder

Hoe burnout

Lieve vrouw jij verdient tederheid. Jij verdient handen die je met zorg vasthouden, maar die je ook kracht geven. Jij verdient het om te worden gekoesterd, niet omdat je zwak bent maar omdat je het waard bent. Jij verdient het om te worden gezien als een wonder en als gelijke.

Lieve vrouw, jij verdient een man die er voor je is. Jij verdient iemand die je steunt en je helpt om je doelen bereiken. Jij verdient een partner die je omhoog tilt, niet iemand die je naar beneden haalt. Zelfs als hij denkt dat jij sterker dan hem bent.

Lieve vrouw, jij verdient liefde. Jij verdient zorg, ogen die jou zien en een geest die een connectie heeft met jouw geest. Jij verdient iemand die naar je luistert, die het niet altijd met je eens is, maar die wel voor je openstaat.

->Waarom gaan vrouwen niet weg uit slechte relaties?

Lieve vrouw, jij verdient waardering. Jij verdient het om opgemerkt te worden. Jij verdient het om gerespecteerd te worden en jij verdient het om nee te mogen zeggen.

Lieve vrouw, jij verdient wat jij ook geeft – liefde, passie, kracht en zorg. Jij verdient een man die je begrijpt. Jij verdient een man die je niet vraagt om te veranderen, maar die samen met jou wil groeien.

Lieve vrouw, neem alsjeblieft nooit genoegen met minder. Blijf wie je bent, verander nooit voor een man en sta jezelf nooit toe om te breken voor een man die niet eens ziet hoeveel jij waard bent.

Verwar liefde niet met lust, met egoïstische verlangens, met iemands wens om jou op een bepaalde manier te hebben, een manier waarmee jij je niet comfortabel voelt. Verwar liefde niet met het egoïsme van de ander. Sta niet toe dat er dingen gebeuren die niet goed voelen.

Geen enkele man die van je houdt zal je naar beneden halen. Geen enkele man die van je houdt zal je licht proberen te doven, zal je vragen te veranderen of zal je, in naam van de liefde, pijn doen. Geen enkele man die van je houdt zal je behandelen zonder respect, zal je wensen negeren of zal je onveilig laten voelen.

Geen enkele man die van je houdt zal je het gevoel geven dat jij jezelf moet aanpassen om hem tevreden te houden. Want dat is geen liefde, dat is manipulatie.

->5 verborgen signalen van manipulatie in relaties

Liefde gaat niet over veranderen. Liefde gaat niet om macht. Liefde misbruikt niet, schaadt niet en is niet gemeen. Het is niet de ene persoon pijn doen zodat de ander zich beter kan voelen.

Liefde gaat over leren wie je bent. Het gaat om aanmoediging en passie. Het gaat om oprecht om elkaar geven, zelfs tijdens ruzies en frustraties. Liefde gaat over fouten maken, verwarring, chaos en nog steeds schoonheid zien. Liefde is het weggeven van je hart en erop vertrouwen dat de ander ervoor zal zorgen, zoals jij voor zijn hart zorgt.

Liefde is niet altijd makkelijk, maar het is er niet om je te vernietigen. Het is geen onveilige plek waar jij jezelf verliest.

->Het kenmerk van een giftige relatie is dat je het totaal niet door hebt

Lieve vrouw, laat je licht nooit (meer) doven door een man die jou niet waard is. Stop met veranderen wie je bent. Stop met denken dat jij minder moet zijn zodat hij meer kan zijn. Stop met jezelf te vertellen dat dit liefde is, want het is alles behalve liefde.

Lieve vrouw, de man die van je houdt zal je omhoog tillen. Zal je steunen, zal je inspireren, zal je sterker maken. Hij zal compromissen sluiten om bij jou te zijn.

Lieve vrouw, als het nu niet veilig, stabiel of goed voelt. Ga weg. heb de kracht om te weten wie je bent en om te weten wat jij waard bent. Neem geen genoegen met minder, jij verdient echt liefde.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?