Geluk

10 dingen om zo snel mogelijk te leren in het leven

10 dingen om zo snel mogelijk te leren in het leven

1 Mensen komen en gaan
We groeien allemaal en met sommige mensen groeien we samen en met andere mensen groeien we uit elkaar. Met sommige personen was je eerst heel close, terwijl je merkt dat je elkaar tegenwoordige nauwelijks meer spreekt. Dat is het leven, accepteer dit en ga door. Zo maak je ruimte voor mensen die nu bij je passen.

2 Voor elke les moet je een bepaalde prijs bepalen
Hoe ouder je wordt hoe wijzer je wordt, maar dit gaat niet zomaar. Dit gaat met vallen en opstaan. Je hart wordt gebroken, je voelt je vreselijk en hebt verdriet. Maar uiteindelijk moet je door, moet je weer opstaan. En als je na verloop van tijd terugkijkt dan zie je dat je weer een beetje wijzer bent geworden en weer wat hebt geleerd. Dus leer je lessen en blijf doorgaan. 

3 Houd de mensen die echt om je geven dicht bij je hart
Er zijn niet zo veel mensen die oprecht om je geven. Vaak verwacht iemand wat terug nadat ze iets voor je hebben gedaan. Maar de mensen die bij je blijven tijdens moeilijke tijden, die er voor je zijn zonder wat terug te verwachten: dat zijn de mensen die oprecht om je geven. Dus koester deze mensen en geef hen je energie en tijd.

4 Voor relaties moet je werken
Verwaarloos niet je relaties omdat je denkt dat iemand er altijd zal zijn. Want dit is niet zo. Als je een relatie koestert dan moet je dit laten zien. Geef 100% in een vriendschap en doe je best. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

5 Je kunt niet iedereen tevreden houden
Nooit. Doe daarom de dingen die je leuk vindt. Zeg de dingen die je wilt zeggen. De mensen die er toe doen vinden je leuk zoals je bent. De mensen die je willen veranderen of een mening over je hebben wil je zelf niet in je leven. Dus verander jezelf niet om anderen een plezier te doen, je kunt nooit iedereen tevreden houden. 

6 Niemand is iets aan jou verplicht
Jij bent verantwoordelijk voor jezelf. Jij bent verantwoordelijk voor jouw leven. Wil je iets? Ga ervoor en werk hard. Verwacht nooit dat iemand iets voor je doet. Doen ze dit wel? Dan is dit een privilege en geen recht.

7 Je trots is echt niet zo belangrijk
Zet je trots aan de kant en bied je excuses aan als dit nodig is.  Vrienden en relaties zijn veel meer waard dan jouw trots.

8 Het leven is niet eerlijk
Het leven is niet eerlijk en dit zal het ook nooit worden. Accepteer dit, leer ermee te leven en blijf je best doen. 

9 Volg je eigen pad
Blijf bij je eigen normen waarden. Geloof jij in tweede kansen? Geef die kans? Wil jij veganistisch eten? Doe het. Verander niet wie je bent zodat andere mensen je makkelijker accepteren. 

10 Wees dankbaar voor de dingen die je wel hebt
Je zult nooit alles wat je wilt in het leven krijgen, maar ook dit hoort bij het leven. Wees tevreden met wat je wel hebt en je zult gelukkig zijn. Streef ernaar de beste versie van jezelf te zijn en niet de beste versie van iemand anders.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?