Gezondheid

Welke supplementen dragen bij aan een mooiere huid?

Heb je last van een droge, geïrriteerde of rode huid? Of merk je allemaal vlekken op je huid op? Bij dergelijke zaken is er altijd sprake van een onderliggend probleem. Dit probleem kun je op meerdere manieren aanpakken.

De keuze voor de juiste huidproducten is een logische keuze. Met de juiste huidverzorgingsproducten verzorg, hydrateer en versterk je je huid. Dit kun je ook doen met voedingssupplementen. In veel situaties vormen de verzorgingsproducten en supplementen een perfecte mix.

Moet je dan maar lukraak ijzer kopen? Of kun je beter voor een combinatie van supplementen gaan? Onderstaande supplementen dragen allemaal bij aan het verkrijgen van een mooie en gezonde huid.

Vitamine C en E

Zowel vitamine C- als vitamine E supplementen dragen bij aan een mooiere huid. Het belangrijkste gevolg van Vitamine C is het verminderen van de zichtbaarheid van rimpels. Ook draagt dit vitamine bij aan het verminderen van huidschade door de zon.

Vitamine E brengt op zijn beurt geweldige antioxiderende eigenschappen met zich mee. Je helpt hiermee je huid beter te beschermen. Ook zorgt vitamine E voor een betere hydratatie van je huid. Je kunt hiermee tevens, net zoals met vitamine C, de effecten van huidveroudering maskeren of verminderen.

Zink

Kies je voor zink supplementen? Dan kies je voor een supplement met ontstekingsremmende eigenschappen. Ook zorgt een zink supplement voor een snellere genezing van wonden. Dit komt onder meer doordat dit supplement bijdraagt aan vernieuwing van huidcellen. Des te meer nieuwe huidcellen aangemaakt worden, des te sneller de huidige (beschadigde) huidcellen verdwijnen. 

-> Hoe krijg je voldoende vitamine D binnen?

Collageen

Een van de beste supplementen voor je huid is collageen. Deze supplementen verminderen teken van veroudering; in anti age crèmes zit daarom ook altijd collageen verwerkt. Tevens zorgt collageen voor een verbetering van de huidelasticiteit.

Van nature komt collageen al in de huid voor. Het bestanddeel zorgt voor de gewenste structuur en stevigheid van de huid, maar is hiertoe niet altijd in staat. Een tekort aan collageen zorgt bijvoorbeeld voor een minder gezonde huid. Dit voorkom je dus door collageen supplementen te slikken.

Los je alle huidproblemen met voedingssupplementen op?
Nee, het is niet zo dat je alle huidproblemen met voedingssupplementen op kunt lossen. Je kunt met de supplementen wel een bijdrage leveren aan de conditie van je huid.

Wat je sowieso moet doen, is goed naar je huid kijken. Welke problemen ervaar je met de huid? Wat is de oorzaak van deze problemen? Lijkt het probleem steeds groter te worden? Breng dit duidelijk in beeld voor jezelf.

Vervolgens moet je goed naar de verschillende supplementen kijken. Een jodium supplement brengt bijvoorbeeld veel voordelen met zich mee, maar niet zozeer specifiek voor je huid. Voor je huid kom je al snel bij de bovenstaande supplementen uit.

Tevens moet je de supplementen vooral als aanvulling zien. Als aanvulling op de juiste verzorging van je huid, voldoende rust en een gezond eetpatroon. Dit alles vormt de ideale optelsom. De ideale optelsom om je huid goed te verzorgen en in een topconditie te houden.