Hooggevoelig

17 Reminders voor hooggevoelige mensen die zich uitgeput en moe voelen

Reminders voor gevoelige mensen die zich uitgeput en moe voelen
 1. Je bent alleen verantwoordelijk voor je eigen emoties. Je kunt, ook als je hooggevoelig bent, de pijn van de ander niet wegnemen en als je dit wel zou kunnen dan ontneem je ze van hun kans om zelf als mens te groeien.
 2. Je hoeft niet de problemen van andere mensen op te lossen. Luisteren is soms genoeg.
 3. Je hoeft jezelf, als hooggevoelige, niet in situaties te plaatsen die je overprikkelen. En iets anders kiezen maakt je niet raar of minder leuk.
 4. Het is het niet waard om jezelf te dwingen iets te doen waarvan je weet dat je het niet leuk vindt.
 5. Je kunt ervoor kiezen om te luisteren naar je gevoel in plaats van naar je angsten. Als je het gevoel hebt dat je weg wilt, maar niet durft omdat je bang bent dat mensen dit raar vinden of niet waarderen, dan moet je focussen op je innerlijke stem en gewoon gaan.
 6. Andere mensen en bepaalde situaties kunnen je alleen leegzuigen als je dit toelaat. Jij hebt het recht en het vermogen om je grenzen te stellen.
 7. Het is niet egoïstisch om voor jezelf te zorgen. 
 8. Slaap is geen luxe, je hebt rust nodig om de wereld aan te kunnen.
 9. Een belangrijke vraag om jezelf altijd te stellen is: “Wat heb ik nu nodig?”
 10. Je kunt er niets aan doen dat je hooggevoelig bent en dat je alles zo intens ervaart. Je schaamt je ook niet voor kleur van je haar of je ogen, dus waarom zou je je schamen voor je hooggevoeligheid, iets waar je ook mee bent geboren.
 11. Gevoeligheid is geen teken van zwakte, het is een bron van begrip, compassie, liefde en creativiteit. Wat dus betekent dat hooggevoelig zijn juist een kracht is.
 12. Je bent niet alleen, 20% van de mensen is hooggevoelig.
 13. Huilen is niets om je voor te schamen. Het helpt om stress te verminderen en het is een teken van kracht als je jezelf kwetsbaar opstelt en je tranen de vrije loop laat.
 14. Voor iedereen die je veroordeelt is er altijd iemand anders, die van je houdt, je waardeert en accepteert zoals je bent.
 15. Niet iedereen hoeft je te begrijpen of je aardig te vinden; jij moet jezelf begrijpen en compassie voor jezelf hebben.
 16. Als iemand zegt dat je te gevoelig bent dan betekent dit niet dat je iets verkeerd hebt gedaan of iets moet veranderen.
 17. Als iemand een oordeel over je heeft dan is dit een reflectie van hoever zij in het leven zijn met hun ontwikkeling en persoonlijke groei.

->De manieren waarop hooggevoelig zijn je liefdesleven beïnvloedt 

We kunnen alleen het beste van onszelf geven als we goed voor onszelf zorgen. Als we waardering voor onszelf hebben, ook als anderen dit niet hebben. En als we onthouden dat mensen een mening over ons hebben, maar dat deze mening ons niet definieert of controle over ons heeft. 

Wil je meer lezen over Hooggevoeligheid? Dan is het boek ‘Hoog sensitieve personen’ van Dr. Elaine N. Aron zeker een aanrader.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?