Geluk

Lieve vrouw dankzij deze 8 tips kom jij voortaan in elke situatie voor jezelf op!

Liever vrouw, dankzij deze 8 tips kom jij voortaan voor jezelf op

Elke dag maken we enorm veel kleine keuzes en soms is het makkelijker om maar mee te gaan met de flow om een potentieel conflict te vermijden. Maar als je altijd maar mee gaat met de flow dan loop je de kans op verhoogde gevoelens van stress en onzekerheid. Door te leren voor jezelf op te komen pak je de controle over je leven en word je sterker. En hoe sterker jij je voelt, des te sterker jij zal worden. Onderstaand staan 8 simpele maar effectieve tips om beter voor jezelf op te komen:

1 Oefen met transparant en authentiek zijn
Soms is het lastig, maar als jij leert om jezelf eerlijk en open uit te drukken dan zal het voelen alsof er een gewicht van je schouders valt. Vaak verstoppen we ons achter een glimlach in plaats van dat we zeggen wat we denken. Het heeft tijd en wat oefening nodig om eerlijk en open te zijn over wat je denkt, maar het is de eerste stap om sterker te worden. Want wanneer jij ervoor zorgt dat je gehoord wordt zonder te meegaand of defensief te zijn, zullen mensen er vanzelf meer open voor staan om naar je te luisteren.

2 Neem kleine, maar krachtige stappen
Als jij het lastig vindt om voor jezelf op te komen dan kun je beginnen met het nemen van kleine stapjes. Zelfs leren zelfverzekerder te lopen (schouders naar achter, rug recht) zal je helpen om je sterker te voelen. Roep dit gevoel op als je contact hebt met andere mensen.

3 Reageer niet direct wanneer iemand je aanvalt
Als je meer zelfvertrouwen krijgt om jezelf uit te drukken zul je ook in meer situaties terecht komen dat mensen je willen overrulen. Er zullen altijd mensen zijn wiens persoonlijkheid het is om altijd in de aanval te gaan. Het is belangrijk dat jij kalm, maar assertief blijft als je aangevallen wordt. Sta jezelf niet toe dat je boos of op dezelfde manier reageert. Blijf bij je punt maar ga niet mee in de aanvalstactiek van de ander.

4 Kom erachter wat jij wilt
Altijd maar meegaand zijn creëert uiteindelijk juist meer stress. Natuurlijk is het eng om de confrontatie aan te gaan of om je alleen al uit te spreken. Maar je voelt je sterker als je je uitspreekt, als jij de controle terugneemt. En onthoud: niemand kan gedachte lezen, als je iets wilt moet je dit kenbaar maken.

5 Blijf oefenen
Oefen zo vaak als je kunt met vragen wat je wilt. Als het ergens niet mee eens bent, als je iets moet doen wat je eigenlijk niet wilt: kom voor jezelf op. Je zult zien, hoe vaker je het doet hoe makkelijker het wordt!

6 Kom op voor jouw tijd
Tijd is waardevol en gelimiteerd en toch voel we ons vaak onder druk gezet om het weg te geven, zelfs wanneer we de mogelijkheid hebben om nee te zeggen. Soms heb je geen keuze, maar vaak heb je die juist wel. Jij hebt de controle over jouw tijd, zorg dat dit zo blijft.

7 Erken dat niemand de macht heeft om jou minder te laten voelen
Jij hebt de controle over jouw gevoelens en acties. Jouw gedachtes, emoties en ideeën zijn van jou en niemand anders kan jou vertellen wat jij voelt of moet denken.

8 Doe in het begin alsof
Leren om voor jezelf op te komen gaat niet in één keer. Het heeft tijd nodig om je comfortabel te voelen met je uitspreken. Als jij nog in de beginfase zit kan het helpen om te doen alsof je een acteur bent die een nieuwe rol leert. Beeld jezelf in dat jij die assertieve persoon bent, hoe zou die assertieve persoon reageren in deze situatie? Voor jezelf op leren komen als als leren fietsen; uiteindelijk vind jij je balans.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Foto: Hellofashionblog.com