Bewegen Gezondheid

Simpele dagelijkse gewoontes voor een gezonder leven

6 Simpele trucs om jezelf te kalmeren

Zorg dat je altijd water bij je hebt
Een simpele manier om er voor te zorgen dat je dagelijks genoeg drinkt is om altijd een flesje water bij je te hebben. Je hebt tegenwoordige goede flesjes die je hygiënisch kunt hergebruiken. Zorg dat je gedurende de dag voldoende drinkt zodat je geen dorstig gevoel hoeft te ervaren.

Beweeg tijdens je pauzes
Heb je een paar minuten over? Beweeg! Of het nou tussen vergaderingen in is of tijdens je pauze maar probeer elke kans die je hebt aan te grijpen om te bewegen. Een wandeling van 10 minuten tijdens je pauze of een avondwandeling met je partner is al goed voor je.

Snack verstandig
Probeer weg te blijven van die verleidelijke maar oh zo slechte snacks. Neem eens een mango, een handje noten (ongebrand en ongezout), een avocado of gewoon een lekkere appel.

Kies voor vezels
Het voedingscentrum raadt aan om elke dag 30 tot 40 gram vezels te eten. Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking. Kies daarom voor voeding waar voldoende vezels inzitten zoals fruit, groenten en bijvoorbeeld haver.

Doe het rustig aan
Vaak eten we onze maaltijden te snel en zonder het echt te proeven. Je zou eigenlijk elke hap die je neemt zo goed moeten kauwen dat het een zachte pasta achtige textuur krijgt. In een studie uit 2014 gepubliceerd in Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics kwam zelfs naar voren dat je minder calorieën tot je neemt als je je voedsel rustig kauwt.

Probeer een slaapritme te creëren
Probeer elke dag rond de zelfde tijd te gaan slapen en naar bed te gaan. Dit voorkomt onnodige vermoeidheid en het moedigt je lichaam aan om zijn natuurlijk slaappatroon aan te houden.

Maak een lijst
Door lijstjes te maken creëren je overzicht en op deze manier heeft stress minder vat op je. Door een to-do list te maken ben je beter in staat om prioriteiten te stellen en ben je in staat om meer gefocust te werken.

Adem in en adem uit
Probeer eens 10 keer diep in en uit te ademen door je buik als je achter je bureau zit of als je in bed ligt voordat je gaat slapen. Tel je ademhaling zodat je rustig wordt, je lichaam de kans heeft om goed zuurstof op te nemen en jij je geest kunt ontspannen.

Bodyandsoul.com.au