Geluk

Wat er onder jouw uitstelgedrag zit

Wat er onder jouw uitstelgedrag zit

“Pffff ik zou nu toch echt eens dit en dat moeten aanpakken. Jeetje, wat stom dat ik dit niet doe. Ik zou het toch echt beter op orde moeten hebben. Kijk maar eens naar die en die, zij kunnen/doen het wel. En ik zit hier maar weer suf op de bank te zitten en het uit te stellen… Etc. etc.” Herken je dat? Die kritische stemmen in je hoofd?

We hebben er allemaal wel eens last van. 

Waarbij jij waarschijnlijk alleen maar dat ene element ziet: je uitstelgedrag. Waarbij je dan denkt dat dit te wijten is aan je eigen luiheid. Maar wat nu als luiheid helemaal niet de oorzaak is van je gedrag? Het zou namelijk zo maar eens door een van onderstaande redenen kunnen komen: 

  • Je weet niet hoe je moet beginnen
  • Je bent bang om te falen
  • Je bent bang voor succes
  • Je bent gewoon echt te moe 
  • Het niet zo belangrijk is en je wilt liever iets anders doen
  • Het is te moeilijk en je voelt je overwhelmed.

Ga je dan al met iets meer mildheid naar jezelf kijken? En kun je dat dan misschien aanpakken? In plaats van jezelf op je kop te blijven zitten over je luiheid? 

Of wat gebeurt er als we kijken naar wat er onder de oppervlakte speelt? Naar de relatie met je vader of je moeder? Het voorbeeld dat zij jou hebben gegeven en hoe je je als kind tot hen bent gaan verhouden? Of zelfs als we nog dieper kijken en er elementen in je familiesysteem worden getoond die nog van invloed zijn op het hier en nu? Ontstaat er dan al meer ruimte, meer liefde voor jezelf? 

Vaak zijn we veel te streng voor onszelf en pas als we met meer liefde naar onszelf kunnen kijken ontstaat er verandering. Omdat je dan aan de slag gaat met waar het echt om gaat. Waar je eerst nog vast zat in en aan je eigen oordelen ontstaan er meer mogelijkheden. En kom je los van je eerdere beperkende overtuigingen. 

En wat als je wel echt gewoon hartstikke lui bent? Lees dan hier waarom dat helemaal niet erg is. ☺ 

Een van de manieren om meer inzicht te krijgen naar wat er bij jou onbewust speelt is coaching of het doen van een (familie)opstelling. Zou jij hier verder in willen duiken? Ik kijk ernaar uit van je te horen! Je kunt mij vinden via www.liamcoaching.nl

Over de schrijver

Avatar foto

Lysanne Horsten / Liam coaching

Ik geloof dat weten wat je wilt, begint bij weten wie je bent. En als je het cadeau ontdekt van leven vanuit jouw kern dit leidt tot een leven met meer liefde. In mijn coachingstraject help ik jou jezelf beter te leren kennen en het onbewuste bewust te maken. Je krijgt inzicht en ik help je los te komen van stagnerende patronen. Zodat jij kiest voor jezelf en het pad loopt dat je hart je influistert.