Geluk

De beste manier om, volgens je sterrenbeeld, ’s ochtends je dag goed te beginnen

De voor jouw sterrenbeeld beste manieren om je dag te starten

Of je nou wel of geen ochtendmens bent, je moet de ochtend toch doorkomen en tips om makkelijker wakker te worden zijn altijd welkom.

Ram: Onderneem actie
Je voelt je het productiefst als je snel actie onderneemt en dit geldt ook voor je ochtenden. Laat je lichaam op gang komen met een goede work-out (of yoga) en ga naar je werk om te starten aan je to do list. Geef jezelf een schouderklopje over het feit dat je zoveel bereikt, maar vergeet niet om ook rust momentjes in te bouwen voordat je er weer vol power tegenaan gaat.

Stier: Ontwaak en ga rustig aan het werk
Even eerlijk: Jij bent ’s ochtends niet op je best. Het laatste wat je wilt is je dag gehaast beginnen, dus het is prima dat je tijd nodig hebt om wakker te worden. Nadat je rustig wakker bent geworden in bed kun je gaan werken aan een project wat niet vandaag af hoeft te zijn. Het is goed om te starten met een project waar je dagelijks ongeveer een uur per dag aan moet werken, zo voel jij je productief en kun je rustig opstarten zodat je jouw dag verder zo succesvol mogelijk kunt indelen!

Tweeling: Schrijf, schrijf, schrijf
Je instinct is om ‘s ochtends direct op de hoogte te zijn van alles wat er gaande is door alle nieuwspagina’s, berichtjes en Facebook te checken. Want je wilt weten wat je hebt gemist terwijl je lag te slapen. Maar de truc is dat je dit kunt uitstellen. Je zou ‘s ochtends het beste kunnen gaan schrijven. Koop een mooi notitieboek en laat het stromen en schrijf alles op wat in je hoofd opkomt of je kunt het wat meer gestructureerd doen – een artikel, een blog of wat dan ook. De ochtend is jouw moment van helderheid en creativiteit.

Kreeft: Maak een dankbaarheid lijst
Als waterteken is het belangrijk om in contact met je emoties te zijn, maar soms kun je daar wat moeite mee hebben. De oplossing? Een dankbaarheid lijst, deze kan je helpen om de hele dag door in contact te blijven met je emoties. Je kunt elke ochtend 5 of 10 dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent en voel het fijne gevoel wat er in je omhoog borrelt terwijl je dit doet. Roep dit fijne gevoel later op de dag weer op om zo in de goede vibe te blijven.

Leeuw: creëer
Het is belangrijk voor je om in je creative cirkel te komen, waarin je iets creëert, deelt en dit herhaalt. Dit kan van alles zijn: van schilderen tot het maken van een prachtig Instagram-waardig ontbijtje. Door tijd vrij te maken om creatief te zijn kun je dingen in perspectief zien. Onthoud dat je je niet laat meeslepen in je onzekerheid (wat vaak samengaat als je iets creëert) en geniet van je creatieve momenten.

Maagd: focus je op je wellness rituelen
Je vindt het fijn om het gevoel te hebben dat je er alles aan doet om in een goede gezondheid te verkeren. Daarom is het goed voor jou om de dag te beginnen met wellness rituelen. Probeer om een gezond ontbijt te nuttigen, doe aan meditatie of yoga of ga sporten: allemaal activiteiten die jou de rest van de gefocust houden en die je de kracht geven om anderen te helpen.

Weegschaal: It’s all about schoon en fris zijn
Jouw teken is de enige ‘machine’ in de sterrenbeelden – wat betekent dat wanneer er iets in je leven uit balans is je dit direct voelt. Begin de dag daarom door je ruimte en lichaam te reinigen en sta je zelf toe om te genieten van je beauty routine. Dan kan je geest ontspannen en kun jij op je best functioneren. Venus, jouw leider vindt het heerlijk wanneer jij je goed voelt, dus voor jezelf zorgen wordt aangemoedigd!

Volg Herhealth.nl op Instagram

Schorpioen: Mediteer
Je emoties gaan diep – wat betekent dat als jij ze niet rustig verwerkt ze er uiteindelijk met jouw dag vandoor gaan. Een meditatie in de ochtend kan je helpen om je gedachtes te observeren zonder dat je er direct op reageert. Als Schorpioen zijde staat je energie je toe om met anderen samen te komen op een spiritueel, emotioneel en psychologisch niveau, maar je hebt wel de juiste middelen nodig om je energie goed onder controle te houden. Daarom zou je eerst helemaal zen moeten zijn voordat jij je dag begint.

Boogschutter: Vind inspiratie
Voor boogschutters is vrijheid belangrijk – en om dit in je leven te creëren heb jij inspiratie nodig. Begin je dag met iets wat jou inspireert. Dit kan muziek zijn, kunst, quotes, een boek, het maakt niet uit als het jou maar inspireert. Jouw symbool schiet zijn pijlen recht in de hemel – dus ga voor het beste en blijf altijd in beweging.

Steenbok: Plan je dag
Je bent het type wat het beste functioneert met een plan. Structuur staat je toe om efficient te werken en het uitwerken van details kan je al enorm veel stress schelen. ’s Ochtends kun je de prioriteiten voor die dag bepalen en dan een blik werpen op wat deze week en deze maand nog staat te gebeuren. Bekijk maandelijks jouw 5 en 10 jaar plannen en pas ze aan waar nodig. Tijd nemen om te werken aan belangrijke projecten geven je rust en overzicht. Er zijn tegenwoordig praktische planners te koop die je kunnen helpen om structuur aan te brengen. 

Waterman: Focus je op jouw visie
Jouw teken is uniek! Watermannen kunnen snel veranderen en innovatief zijn, maar toch is het een teken wat vast op zijn plek staat. Dit bekent dat het lastig kan zijn om te switchen tussen verschillende dingen. Maar om te werken met deze energie moet je wel een goede navigator zijn. Met andere woorden: houd je dromen voor ogen zodat je per moment jezelf kunt aanpassen om deze dromen te kunnen najagen. Als het moment je richting pessimisme duwt of om compromissen te maken in je idealen dan kan het lastig zijn om hier niet in mee te gaan en toch je dromen te blijven najagen. Visualiseer daarom elke ochtend wat je wilt bereiken, wat je dromen zijn. Voel het, zie het, proef het, beeld het je in en geloof het. Op deze manier zul je makkelijker richting je droom kunnen navigeren.

Vissen: Voel
Het doel van jouw ochtenden zou moeten zijn dat je een connectie maakt met je intuïtie. Ga rustig zitten en bedenk wat de beste manier is om je dag in te delen. Vraag jezelf: “Wat is het eerste wat ik vandaag moet doen?” en schrijf de dingen die het eerste in je hoofd komen op. Vraag je vervolgens wat je daarna moet doen. Volg dat plan en pas het aan waar nodig en volg jouw innerlijke kompas.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Wellandgood.com