Geluk

Vergeef jezelf voor alle keren dat je van de verkeerde persoon hield

Jij bent genoeg. Je bent altijd al goed genoeg geweest. Je bent misschien voor het verkeerde hart gevallen, een hart wat je het gevoel gaf dat je niet goed genoeg was. Je bent misschien gevallen voor mensen die je vergeleken met andere mensen en die je probeerden te veranderen tot iemand die je niet was. Je bent misschien gevallen voor mensen die jouw kwaliteiten niet waardeerden omdat ze zelf niet voldoende kwaliteiten bezaten. 

Misschien was je samen met mensen die je het gevoel gaven dat je eenvoudig vervangbaar was en die je onzeker maakten. Maar zij zouden niet je standaard moeten zijn. Zij zouden niet jouw maatstaaf van liefde moeten zijn.

Want soms vergeten we hoeveel we waard zijn. Soms vergeten we dat we zo veel meer waard zijn dan waar we genoegen mee nemen. We maken excuses voor mensen van wie we de potentie inzien, maar dat moet stoppen. Want niemand verdient het om het gevoel te hebben dat je niet goed genoeg bent voor de oppervlakkige of onrealistische standaarden van sommige mensen. Niemand verdient het om behandeld te worden alsof ze op de tweede plek staan.

Dus vergeef jezelf voor alle keren dat je genoegen nam met minder omdat je toch dacht het je leven zou veranderen.

Vergeef jezelf voor het feit dat je mensen toestond om langer in je leven te blijven dan goed was. 

Vergeef jezelf voor het investeren in mensen die nooit echt hun best deden voor jou.

Volg Herhealth.nl op Instagram

Vergeef jezelf voor het feit dat je mensen geloofde op hun woord en niet echt aandacht besteedde aan hun daden. 

Want, hoe ironisch dit ook klinkt, dit leert je uiteindelijk hoe belangrijk het is om wel te onthouden hoeveel je waard bent. Dat is wanneer je jouw innerlijke stem hoort schreeuwen wanneer iemand je niet goed behandelt. 

Dus vergeef jezelf voor de keren dat je vocht voor de verkeerde mensen, want zij hebben je uiteindelijk doen realiseren wat je wel verdient. Zij hebben je geleerd dat je nooit goed genoeg zult zijn voor de verkeerde persoon, maar dat je voor de juiste meer dan genoeg bent. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?