Geluk

Voorgoed verlost van die vervelende sinaasappelhuid!

Voorgoed verlost van die vervelende sinaasappelhuid!

Heel veel vrouwen voeren er helaas een strijd mee: die vervelende sinaasappelhuid. Het is misschien onverwacht maar maar liefst 8 op de 10 vrouwen krijgt te maken met deze vervelende huidkwaal. Er werd vaak gedacht dat het enkel bij vrouwen voorkwam die met overgewicht te kampen hadden, maar dat heeft er niets mee te maken. Wat je gewicht ook is, iedereen kan er mee te maken krijgen. En dan wil je er natuurlijk ook zo snel mogelijk weer vanaf! 

Wat is sinaasappelhuid of cellulite? 

De bekende sinaasappelhuid of cellulite mag zeker en vast niet verward worden met cellulitus. Dit is iets totaal anders. Cellulite wordt veroorzaakt door onderhuidse bindweefsels en veranderingen in de vetcellen. Bepaalde vetcellen in onze huid worden groter en hierdoor zullen zij het weefsel onder de huid omhoog gaan duwen. Daardoor krijg je dus die vervelende sinaasappelhuid. 

Oorzaken van cellulite 

Wat een sinaasappelhuid juist is weet je nu al, maar daarmee ken je de oorzaken nog niet. Er zijn verschillende redenen voor deze huidkwaal:

  • Ouderdom speelt zeker een rol bij deze vervelende kwaal. De huid wordt minder elastisch en dunner wanneer je ouder wordt. Hierdoor zal de huid dus gemakkelijker omhoog geduwd kunnen worden. 
  • Hormonale veranderingen zoals zwangerschap of menopauze kunnen cellulite veroorzaken. Ook een anticonceptiemiddel zoals de pil kan ervoor zorgen dat je meer vocht vasthoudt en de huid dus hobbeliger wordt.
  • Ongezonde levensstijl: te veel zout en vet eten kan een sinaasappelhuid veroorzaken. Ook alcohol drinken en roken zijn boosdoeners. Zij hebben een invloed op onze bloedvaten en vetopslag en zo dus ook op de vorming van cellulite.

Wat te doen tegen deze kwaal? 

Heel veel vrouwen blijven met deze kwaal rondlopen omdat ze denken dat er niets aan kan gedaan worden. Maar dat is buiten australian bodycare gerekend. Zij komen met 2 producten die je kan gebruiken wanneer je met deze kwaal te maken krijgt. Dankzij dit pakketje met 2 producten kan je sinaasappelhuid verminderen:

  • Body Scrub: de body scrub in dit pakket gaat de huid exfoliëren, alsook de bacteriën en dode huidcellen verwijderen. Dit kan dankzij de 100% natuurlijk Tea Tree Oil die in het product zit. 
  • Body Oil: de body oil gaat er dan weer voor zorgen dat de huid gehydrateerd wordt en de zichtbaarheid van cellulite verminderd wordt. Ook littekens en striemen kunnen hiermee aangepakt worden. Ideaal dus om ook te gebruiken tijdens de zwangerschap!