Geluk

13 keuzes die je leven daadwerkelijk kunnen veranderen

13 keuzes die je leven daadwerkelijk kunnen veranderen

Veel mensen benaderen het leven vanuit de gedachte dat het leven zwaar is en dat dromen toch bedrog zijn. Maar het kan positiever! Natuurlijk sta je voor uitdagingen in het leven, maar deze uitdagingen hoeven jou niet te definiëren. Wanneer je deze 13 principes omhelst kunnen ze je leven daadwerkelijk veranderen.

1 Vier je overwinningen
Wanneer er iets positiefs gebeurt dan is het goed om de tijd te nemen om dit te vieren. Je kunt een lekker etentje organiseren of ergens gaan eten of je trekt een lekkere fles wijn of bubbels open om te genieten van deze positieve ervaring. Iets vieren herinnert je eraan dat als je ergens voor gaat het heel positief kan eindigen.

2 Accepteer verandering als een kenmerk van groei
Wees de persoon die uitkijkt naar verandering. Wanneer het tijd wordt voor een nieuwe carrière of een verhuizing dan is het leuk om enthousiast te worden over alle mogelijkheden die dit biedt. Door het voordeel van verandering in te zien lig je 3 stappen voor op de meeste mensen. Succes komt vaak juist voort uit verandering.

3 Creëer het leven wat jij wilt
Wat er dit jaar in jouw leven gebeurt heeft er voor een groot deel mee te maken met wat jij voor jouw leven plant. Denk eens na over de dingen je over een jaar graag gedaan wilt hebben of die wilt hebben bereikt. Denk na over kleine stapjes die je kunt nemen en die je langzaam naar dit doel kunnen brengen en neem dan regelmatig de tijd om je resultaat en vooruitgang te bekijken.

4 Wees vastberaden
Tegenslagen zullen sowieso komen. Je moet van te voren bedenken dat je door zult gaan, wat de omstandigheden ook zullen zijn.

5 Beweeg regelmatig
Het gevoel wat je krijgt nadat je hebt gesport is heerlijk en daarnaast zorgt een gezond en fit lichaam ervoor dat dingen in het leven makkelijker gaan. Zorg voor een work-out schema, stel jezelf doelen. Trek je sportschoenen aan beweeg!

6 Word vrienden met mislukking
Succes kan vaak alleen worden bereikt doormiddel van falen. Hoe sneller je faalt, hoe sneller je slaagt. Wanneer iets niet lukt of wanneer je wordt afgewezen dan weet je hoe je dingen kunt veranderen om er zo voor te zorgen dat het de volgende keer wel lukt.

7 Maak een prioriteit van de mensen van wie je houdt
Houd van je familie en vrienden en sta voor ze klaar. Geef ze het beste van jezelf. Succes heeft geen waarde als je het niet kunt delen met de mensen van wie je houdt.

8 Laat je niet leiden door angst
Angst wordt vaak verzonnen door onze geest en is zo sterk als dat wij het laten zijn. Kijk eens terug op de dingen die je tot nu toe hebt gedaan. Je zult zien dat bijna elk succes wat je hebt behaald gepaard ging met angst.

9 Wees dankbaar
Neem aan dat anderen het beste met je voor hebben. Geef steun als anderen falen en behandel anderen zoals jij ook behandeld wilt worden.

10 Committeer je aan blijvende groei
De meeste mensen stoppen met leren wanneer de leraar niet meer in zicht is. Maar zonder groei blijf je stilstaan. Neem elke dag de tijd om even stil te staan en om met een open blik om je heen te kijken.

11 Kies ervoor om een vreugdevol persoon te zijn
Hoeveel je kunt genieten van het leven hangt ook af van hoeveel jij besluit om ervan te genieten. Neem afstand van negatieve invloeden of het nou mensen of media zijn. Kies ervoor om van het leven te houden. Deel je plezier en liefde met anderen en het zal nog groter worden.

12 Laat je verleden los
Laat alles los uit je verleden wat je tegenhoudt los. Oude pijn en oud verdriet zullen je alleen maar afremmen. Laat wat anderen denken of vinden je niet tegenhouden. Laat het los en weet dat je opnieuw kunt beginnen en dat ook jij succes kunt hebben.

13 Onderneem actie om je leven te veranderen
Niets doet ertoe als je geen actie onderneemt. Besluit dat dit jaar jouw jaar is en dat je elke dag iets doet wat je dichter bij je droom brengt. Ga ervoor en begin nu!