Gezondheid

Wij hebben het Simba matras uitgeprobeerd!

Simba matras
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Een goede nachtrust is enorm belangrijk voor je gezondheid. Want als je niet voldoende slaapt dan kan dit leiden tot fysieke en mentale klachten en een goed matras speelt hier een belangrijke rol in. Niet voor niets slaap je altijd zo heerlijk in een luxe hotel, die matrassen zijn vaak zo goed!

Wist jij dat de meeste mensen op een te hard matras slapen? Zonde want een goed matras is een must voor je rug. Een goed matras heeft je rug de juiste ondersteuning en zo kan je rug ’s nachts herstellen. Voor ons heel belangrijk want Bart is rugpatiënt en heeft altijd pijn in zijn rug en als hij een keer op een minder matras ligt dan merkt hij dat direct. Nu was ons matras al meer dan 10 jaar oud, dus een nieuw matras was zeker geen overbodige luxe :).

Wij mochten het Simba matras uitproberen, leuk! En spannend, want is dit matras ook goed voor Bart zijn rug? De matrassen van Simba komen binnen in een pakketje, heel handig want de postbode levert hem gewoon thuis bij je af.

Het pakketje met het matras

Even uitpakken en klaar is Kees

En jahoor, binnen 5 minuten was het matras uitgepakt en klaar voor gebruik!

Ik had de filmpjes al op Facebook voorbij zien komen, dus was benieuwd hoe ‘makkelijk’ het echt was om het matras uit te pakken. Nou dit was dus super makkelijk, hup doos open, matras eruit, plastic eraf en het matras spring vanzelf in de juiste vorm. Het matras is veerkrachtig door 2500 individuele pocketveren die afzonderlijk met je lichaam mee bewegen en het koudschuim zorgt ervoor voor een stabiele ondersteuning op de juiste plekken.

Maar ja dan het belangrijkste, hoe ligt het matras?! Het matras ligt goed, het is zacht maar niet te zacht. Dit komt door het visco-elastische traagschuim wat zich perfect om de contouren van je lichaam vormt. Hierdoor neemt je lichaam een ontspannen houding aan en slaap je rustiger. Vooral voor Bart is dat fijn, ik beweeg ’s nachts namelijk nauwelijks. Ik lig stil, mijn hartslag zakt naar de 35 slagen per minuut en ik maak bijna geen geluid (de ideale bedpartner ;)), Bart aan de andere kant beweegt wel veel en heeft een ander slaapritme, maar door de basislaag in combinatie van de pocketvering en het traagschuim kunnen 2 slapers met verschillende slaappatronen toch goed slapen!

En ik moet zeggen, het is waar. We hebben direct de eerste nacht heerlijk geslapen. Ik was best bang dat ik het erg warm zou krijgen, ik ben namelijk net een kachel, heb het altijd warm in bed en ik had ooit ergens gelezen dat traagschuim warmte vasthoudt, maar dit was gelukkig niet het geval! Het matras bevat namelijk een speciale laag wat juist een verkoelend effect geeft tijdens je slaap.

Ondertussen slapen we al een tijdje op ons nieuwe matras en het bevalt goed! Bart wordt uitgerust wakker en heeft het idee dat zijn rug goed wordt ondersteund en ik heb elke avond als ik naar bed ga het gevoel dat ik in een luxe hotelbed duik, heerlijk!

Simbamatras

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie