Geluk

5 Gewoontes die je beter direct kunt laten vallen

Luister jij naar je lichaam

Wij mensen zijn gewoontedieren, maar als je leven niet helemaal is zoals je wilt dan is het belangrijk om eens stil te staan bij jouw gewoontes. Word eens bewust van je handelingen en gedachtes, want wanneer jij je herkent in één van de onderstaande gewoontes dan is het een goed idee om die gewoonte over boord te gooien!

1 Gemeen zijn tegen jezelf
Wanneer je gemene dingen tegen jezelf zegt die je nooit tegen een ander zou zeggen dan is het tijd om hier mee te stoppen. In plaats van te zeggen: “Bah wat ben ik toch dik”, probeer eens: “Ik houd van mezelf en omdat ik van mezelf houd zal ik goed voor mezelf zorgen”.

2 Niet bewegen
Je lichaam is gebouwd om te bewegen, je hoeft niet te trainen voor een marathon maar bewegen is noodzakelijk. Dus in plaats van te zeggen: “Bah ik heb geen zin om te sporten of te wandelen” kun je zeggen: “Ik verdien het om voor me lichaam te zorgen en het gezond te houden”.

3 Negatieve emoties opkroppen
Wanneer je al je negatieve emoties opkropt word je een snelkookpan waar de stoom uit wil ontsnappen. Uiteindelijk zal je ontploffen, tegen iemand anders of tegen jezelf. Dus in plaats van te zeggen: “Ik moet me niet zo voelen, ik moet me niet zo aanstellen” kun je zeggen: “Het is ok om me zo te voelen, ik mag me af en toe rot voelen en ik mag af en toe verdrietig zijn”.

4 Ja zeggen wanneer je nee bedoelt
Wanneer je ja zegt tegen die dingen eigenlijk niet goed voelen dan is het tijd om deze gewoonte te doorbreken. Dus in plaats van te zeggen: “Ja hoor, natuurlijk (want ik ze vinden me vast heel onaardig als ik nu nee zeg)” kun je proberen om even de tijd te nemen voordat je antwoord. Even stil staan, voelen hoe je lichaam reageert en nee zeggen als het niet goed voelt.

5 Piekeren over de toekomst
Piekeren is niet het zelfde als je een keer zorgen maken of er mee bezig zijn. Piekeren is een onophoudelijke stroom gedachten die je niet kunt stoppen, waarbij je constant tegen je zelf zegt: “Wat als ….. of …. gebeurt? Wat zal er dan gebeuren?” kun je proberen te denken: “Wat er ook gebeurt, ik kan dit aan. Ik ben sterk genoeg en ik heb vertrouwen in een goede afloop”.

Stoppen met gewoontes die niet goed voor je zijn is simpel en moeilijk tegelijk. Maar of het je nou 3 maanden of een 2 jaar kost om een gewoonte te veranderen, het is het wel waard. Want jij bent het waard!

Heb jij ook slechte gewoontes waar je mee hebt gebroken of waar je graag mee zou willen breken? Of heb je tips voor de andere lezeressen? Deel het hieronder, zo kunnen we elkaar helpen.

MindBodyGreen

1 Reactie

Laat een reactie achter