Geluk

5 keer gedrag van mensen die mentaal sterk zijn

5 keer gedrag van mensen die mentaal sterk zijn

1 Ze klagen niet veel
Mensen die mentaal sterk zijn klagen niet veel over hun situatie. In plaats daarvan focussen ze zich op de oplossing. Ze weten dat blijven hangen in hun problemen de situatie niet beter maakt, het maakt het probleem vaak zelfs nog groter. Als je mentaal sterk bent dan weet je niet alleen dat het leven verandert, je bent ook in staat om deze veranderingen te accepteren. Ook als deze veranderingen pijnlijk of verdrietig zijn. Over het algemeen accepteren mentaal sterke mensen de dingen die ze niet kunnen veranderen en de dingen die ze wel kunnen verandering pakken ze met beide handen aan. Klagen heeft geen zin en brengt alleen maar negativiteit en chaos met zich mee.

2 Ze pakken de controle over hun leven
Als je mentaal sterk bent dan geef je anderen niet de schuld van jouw pech of verwacht je niet dat iemand anders je komt ‘redden’. Mentaal sterke mensen blijven niet wachten tot iemand ze komt helpen, ze nemen het heft in eigen handen. Wat best kan betekenen dat ze om hulp vragen, want daar is niets mis mee!  Mentaal sterke mensen weten dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor  hun leven.

3 Ze leren hoe ze kunnen dansen in de regen
Het leven komt helaas niet met een handleiding, de handleiding voor jouw leven moet je zelf schrijven. Jij moet uitzoeken wat bij jou past, wie bij jou past en hoeveel jij wel of niet aankunt. We krijgen in ons leven allemaal met ups and downs te maken, maar als je je dalen overwint word je weer een stukje sterker. Mentaal sterke mensen weten dat het leven niet altijd mooi is, maar ze laten zich hier niet door het veld slaan. Ze creëren een leven waar zij blij van worden, ondanks de tegenslagen blijven ze hun best doen.

4 Ze laten slechte gewoontes los
Alles wat hun leven niet verreikt of verbetert wordt los gelaten door mentaal sterke mensen. Ze weten dat het creëren van een leven wat het beste bij hen past betekent dat ze dingen moeten loslaten. Slechte relaties, slechte gewoontes, slechte eetgewoontes.. allemaal dingen die los gelaten moeten worden als je wilt dat je leven verbetert. Natuurlijk genieten ze soms van een stuk taart of gaan ze een keer naar de snackbar, maar daarna houden ze zich gewoon weer aan hun gezonde gewoontes die waarde toevoegen aan hun leven.

5 Ze hebben gezonde grenzen
Wat betekent dat mentaal sterke mensen ‘nee’ zeggen wanneer iets niet goed voelt. Ze hebben grenzen en houden zich hier ook aan, ze laten anderen niet over hen heen lopen. Als iets niet in hun schema past dan laten ze iemand dat weten. Ze hebben respect voor zichzelf en ze staan het niet toe dat anderen ze als een deurmat gebruiken. Ze weten wat goed voor henzelf is en wat anderen daarvan vinden maakt ze niet zo veel uit.