Geluk

Ben jij er klaar voor om het leven te leiden wat echt bij jou past?

met deze dure gewoontes kun je beter direct stoppen

Het beginpunt om een leven te leiden waar je van houdt is door te vragen: “Wie ben ik?” in plaats van “Hoe kan ik iedereen gelukkig maken?”. Wil je elke dag meer plezier aan je leven beleven? Maak dan de dappere keuze om je meer zorgen te maken over jezelf dan over wat anderen van je denken.

Wanneer je er klaar voor bent om je leven te leiden zoals jij echt bent en je stopt met je druk maken over wat anderen van je vinden dan vind je hieronder 5 manieren om hiermee te starten:

1 Herinner jezelf eraan waarom je van iets houdt
Merk jij dat jij je verontschuldigd voor je voorliefde voor Star Trek, breien, naaien of hondenshows? Kom tot jezelf en weet hoe jij je voelt als je bezig bent met je hobby. Onthoud dat deze dingen jou vreugde geven en de volgende keer als iemand je vraagt wat je in vrije tijd doet kun je trots antwoord geven dat je het heerlijk vindt om alleen in de natuur te wandelen!

2 Laat je niet langer meer op de kast jagen door mensen
De winkelbediende die niet eens de moeite neemt om je aan te kijken, je buurman die nooit gedag zegt of je collega die altijd met de eer gaat strijken. Er zullen altijd mensen zijn waar jij je over opwindt, maar laat het niet gebeuren. Accepteer dat iedereen anders is en wens ze alle geluk van de wereld. Wellicht zit de buurman niet goed in zijn vel, is je collega enorm onzeker en heeft de winkelbediende ruzie thuis. Soms zijn mensen niet aardig, maar zorg dat het jou niet raakt.

3 Maak je niet meer druk om de meningen van anderen
Waar maak jij je nou eigenlijk echt druk om? Dat mensen denken dat je niet hard genoeg werkt of juist te veel werkt? Dat mensen je op straat beoordelen omdat je geen maatje 36 hebt of omdat je juist wel maatje 36 hebt? Mensen zullen altijd een mening hebben en mensen veranderen ook nog eens, dus wat eerst goed was, is later weer ‘verkeerd’. Jij bent vrij! De meningen van anderen doen er niet meer toe, jouw mening is de enige die nog telt!

4 Omgeef je met mensen die je leuk vinden om wie je bent
Je kunt alle trucjes van de wereld erbij halen, maar wanneer jij je omgeeft met mensen die niet zoals jij zijn, dan helpt dit niets. Wanneer jij een groene sapjes drinkende hippie bent, dan kan het zijn dat de ambitieuze zakenman jou niet begrijpt en andersom. Je hoeft natuurlijk geen vrienden te hebben die net zoals jij zijn, maar je verdient het wel om gewaardeerd te worden en geliefd te zijn om wie je bent!

5 Onthoud de kracht van jezelf zijn
Wees stoer genoeg om mensen te laten weten waar jij blij van wordt, wat jouw passies zijn. Wanneer iemand zichzelf is dan geeft dit duidelijkheid. Iemand die zichzelf is straalt vaak rust en zelfvertrouwen uit en is vaak prettig in de omgang omdat die persoon anderen niet meer hoeft te overtuigen. Wees jezelf en je zult zien dat het leven uiteindelijk een stuk makkelijker wordt!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?