Ik ben dol op vispakketjes uit de oven. Heb jij ze al eens gemaakt? Ze zijn namelijk heel simpel te maken en je kunt alles wat je lekker vindt toevoegen en zo dus eindeloos variëren. Dit recept is daarom ideaal om restjes groenten in te verwerken zoals wortel, paprika, spinazie of gesmoorde boerenkool. In dit gerecht maak ik gebruik van paksoi, cherrytomaten en prei. Wees creatief en laat je verrassen door de diversiteit van smaken.
De frisse rijst met kokosmelk, gember, sereh, limoen en rode peper gaat goed samen met dit vispakketje. En zo’n stomend vispakketje presenteert natuurlijk ook leuk! Weinig werk en een verbluffend en smaakvol resultaat!
Dit heb je nodig
… voor 2 personen
2 x 200 gram kabeljauw
een kleine paksoi, het witte deel in fijne reepjes gesneden (de groene blaadjes bewaar je en hak je grof)
cherrytomaten, gehalveerd
een halve prei, fijngesneden
een halve rode peper, fijngesneden
gember, 4 bij 4 cm, geraspt
1 knoflookteentje, geraspt
200 gram basmati rijst
kokosmelk
sereh
sap en rasp van een halve limoen
peper & zout
olijfolie
roomboter
aluminium folie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een scheut olijfolie in een pan en zet hierin de paksoi en prei even aan. Leg 2 grote vellen aluminium folie op het aanrecht en verdeel hier het mengsel van paksoi en prei over. Bestrooi beide kanten van de vis met peper en zout en leg de vis op het mengsel van paksoi en prei. Leg hier wat gehalveerde cherrytomaten op en het grofgesneden groene blad van de paksoi.. Voeg hier nog een klontje roomboter aan toe, het rasp van een halve limoen en wat fijngesneden rode peper (de rest is voor in de rijst). Breng op smaak met peper & zout en pak de pakketjes goed in. Gooi ze voor zo’n 20 minuten in de oven. Dit gaat écht heel lekker worden!
Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin de rode peper en knoflook, en daarna de gember zachtjes aan. Voeg de rijst toe en roer goed door. Kneus de sereh met een mes en doe deze in de pan. Voeg ruim kokend water toe en het sap van een halve limoen en gaar de rijst volgens de verpakking. Giet de rijst vervolgens af en verwijder de sereh. Doe de rijst terug in een pan en meng met een flinke scheut kokosmelk en breng op smaak met peper en zout.