Zelfliefde

Als jij je goed wilt voelen moet je leren om voor jezelf op te komen

Als jij je goed wilt voelen moet je leren om voor jezelf op te komen

Kom voor jezelf op omdat niemand anders dit doet. Niemand anders zal je verdedigen als iemand je onterecht behandelt. Niemand kan jou zo goed verdedigen als jijzelf. Niemand anders kan jouw passies en waarden zo goed beschermen als jij. Niemand heeft die macht, alleen jij hebt die controle. Alleen jij kan bepalen hoe anderen je behandelen.

Kom voor jezelf op omdat het mensen leert hoe ze je moeten behandelen. Jij bepaalt de grens. Jij leert mensen wat je wel en niet accepteert. Je hoeft niet stil te blijven als iemand je kwetst of beschaamd.

->De drie pilaren van zelfliefde en geluk: connectie, groei en doelen hebben

Kom voor jezelf op omdat het je recht als mens is. Je bent niet gemeen of onvolwassen als je voor jezelf opkomt. Je hoeft niet overal ‘boven te staan’. Het is geen misdaad om voor jezelf op te komen, om mensen te laten weten dat ze je hebben gekwetst of om weg te lopen van mensen die je beledigen. Het is geen misdaad om te onthouden hoeveel je waard bent. Het is jouw recht om dingen die je niet tolereert te stoppen.

-> Zelfliefde in actie: zo zorg je echt voor jezelf

Kom voor jezelf op omdat je dit nodig hebt. Je hebt het nodig wanneer er aan je waarden wordt getwijfeld, wanneer mensen je beschuldigen van dingen die je niet hebt gedaan, wanneer mensen bot en neerbuigend zijn alleen maar omdat het kan. Je hebt het nodig wanneer mensen proberen om je naar beneden te halen, wanneer ze proberen om je te breken en waneer ze proberen om je het gevoel te geven dat je een mislukking bent. Je hebt het nodig wanneer je het gevoel willen geven dat je niet goed genoeg bent.

->Zelfliefde is de beste vorm van jezelf helen

Kom voor jezelf op omdat het vitaal is voor jouw geluk. Als je gelukkig wilt zijn moet je sterk genoeg zijn om op te komen voor jezelf: of het nou vrienden, familieleden, collega’s of geliefden zijn. Zelf liefde is cruciaal voor geluk en voor jezelf opkomen is een teken van zelf liefde.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

thougtcatalog.com