Relaties

12 manieren om weer opnieuw verliefd op elkaar te worden

11 manieren om weer opnieuw verliefd op elkaar te worden

Er zitten veel voordelen aan het hebben van een relatie: onderzoek toont aan dat gelukkige stellen over het algemeen in betere gezondheid zijn en een hoger gevoel van welzijn ervaren dan singles. Maar wanneer je al jaren bij elkaar bent dan kan het zijn dat je partner meer als huisgenoot voelt dan als geliefde. Onderstaand vind je suggesties van de experts om weer verliefd op elkaar te worden:

1 Raak elkaar meer aan
“Stellen die al lang bij elkaar zijn raken elkaar niet voldoende aan”, zegt Wendy Walsh, klinisch psycholoog. Wanneer je elkaar aanraakt dan (vooral huid op huid) maakt je brein chemicaliën aan die verliefde gevoelens triggeren. Hoe vaak raken jij en je partner elkaar eigenlijk dagelijks aan? De meeste stellen knuffelen voor 3 seconden of minder. Dus pak je partner 2 of 3 keer per dag vast voor een lange knuffel om zo jullie band weer te versterken.

2 Slaap dichter bij elkaar
Dezelfde chemicaliën die vrij komen bij aanraking komen ook vrij als je elkaar aanraakt in bed – en niet alleen tijdens de seks. Wanneer je tegen elkaar aan slaapt (of het nou lepeltje lepeltje of alleen jullie voeten zijn die elkaar aanraken) dan komen deze chemicaliën ook vrij.

3 Limiteer technologie
Als jij je familie en of je relatie nog niet op een technologie dieet hebt gezet dan is dit het moment om dit alsnog te doen. Er is niets wat communicatie sneller doodt dan iemand die naar zijn telefoon staart terwijl de ander wat aan het vertellen is. Een onderzoek gedaan in 2014 door de Brigham Young University wijst uit dat 70% van de vrouwen die meededen aan dit onderzoek vinden dat telefoons en andere technologie hun relatie verstoren.

-> Hoe word je weer verliefd op elkaar, tips van de experts!

4 Wees dankbaar
Wanneer gewoontes het overnemen in een relatie dan kun je de lieve dingen die je partner voor je doet voor lief nemen. En zelfs als je ze wel opvallen, toon je dan nog je dankbaarheid? Dus schrijf eens een briefje voor je partner waarin je hem bedankt dat hij altijd het vuilnis buiten zet, de ramen lapt of je een heerlijke massage geeft na een lange dag.

5 Zoenen!
Volgens een studie uit 2013 van de Oxford University speelt zoenen een belangrijke rol in de kwaliteit van een lange relatie. Het is zelfs zo dat onderzoekers erachter kwamen dat vaak zoenen net zo belangrijk is voor de tevredenheid van een relatie als het hebben van seks. Een kus van 30 seconden geeft een warm en veilig gevoel. Je kunt elkaar dus makkelijk een warm en veilig gevoel geven en daarmee jullie connectie verbeteren door elkaar bijvoorbeeld ’s ochtends of ’s avonds in bed een heerlijke zoen te geven.

6 Probeer nieuwe dingen
Voor koppels die al lang bij elkaar zijn ligt sleur op de loer. Maar dit is iets wat je in de slaapkamer makkelijk kunt doorbreken.  Probeer samen nieuwe dingen uit in de slaapkamer of juist daarbuiten. Schaam je niet en spreek uit wat je leuk lijkt. Een makkelijke manier om de sleur te doorbreken is door gebruik te maken van seksspeeltjes voor koppels.  Je hebt seksspeeltjes in allerlei soorten en maten dus experimenteer en kom erachter wat jullie leuk vinden.

7 Geef complimentjes
Wanneer je al lang bij elkaar bent dan wordt het soms makkelijk om je te focussen op het negatieve. Dit kan leiden tot zeuren, snauwen, gekwetste gevoelens en ontevredenheid bij beide partners. Probeer je daarom te focussen op de goede dingen in plaats van op de mindere dingen. Laat je partner regelmatig weten wat je zo leuk aan hem of haar vindt. Want complimenten geven en ontvangen is leuk! En vergeet niet: wat je aandacht geeft groeit..

8 Verras elkaar
Om het gevoel van verliefdheid weer opnieuw te beleven is het belangrijk om dingen te vinden die dit gevoel triggeren. Dit verliefde gevoel kun je oproepen door elkaar af en toe te verrassen. Je kunt elkaar bijvoorbeeld ‘ontvoeren’ naar iemands lievelingsrestaurant of een verrassingsweekend weg plannen. Je kunt natuurlijk het lievelingsgerecht voor je partner als verrassing klaarmaken. Het hoeft niet groot te zijn, het gaat om de verrassing en dus om het gebaar.

9 Ontwikkel je eigen interesses
Liefde gaat niet altijd alleen maar over het moment waarop je samen bent. Een deel van de liefde tussen twee mensen heeft ook te maken met wat ze doen en hoe ze zich gedragen als ze niet bij elkaar zijn. Het is heel belangrijk ook tevreden en gelukkig te zijn met je eigen leven. Wanneer jij het bijvoorbeeld leuk vindt om aan yoga te doen, te paardrijden, te kleuren of te schilderen dan hoeft jouw partner daar helemaal niet in mee te gaan. Maar als je dan weer thuis komt van jouw activiteit dan bruis je waarschijnlijk van de energie en ben je enthousiast, iets wat heel aantrekkelijk is voor je partner.

10 Creëer iets samen
Naast je individuele passies is het ook handig om samen iets te hebben wat jullie beide leuk vinden om te doen. De stellen die het het langste volhouden zijn over het algemeen de stellen die stellen die samen iets creëren. Vaak gaat het om het samen opvoeden van jullie kinderen, maar het kan ook over een bedrijf, een liefdadigheid of een project in huis gaan. Zoek iets waar jullie beide interesse in hebben, wanneer je samen aan iets bezig bent wat je beide leuk vindt zal jij je partner in een nieuw licht zien.

11 Ga eens op een dubbel date
Je hoeft jullie quality time niet altijd 1 op 1 door te brengen. Het is zelfs zo dat af en toe vrienden uitnodigen jullie kunnen helpen om jullie gevoel voor elkaar te verstevigen. Uit een studie uit 2014 is gebleken dat stellen die op een dubbel date gingen zich naderhand beter over hun relatie voelden en meer romantische gevoelens voor elkaar hadden. Het blijkt dat wanneer jij je partner ziet communiceren met anderen dit jou kan herinneren aan de dingen die je zo leuk aan hem vond en waarom je verliefd op hem bent geworden.

-> Hoe word je weer verliefd op elkaar, tips van de experts deel 2!

12 Flirt met elkaar
Je gelukkig voelen in een lange relatie heeft onder andere te maken met het gevoel dat iemand er altijd voor je zal zijn. Wat er ook gebeurt, je weet dat er iemand is die je opvangt. Maar tegelijkertijd hebben we ook behoefte aan spanning en mystiek. De uitdaging is om beide dingen met 1 persoon te hebben. En om dit te bewerkstelligen kun je met elkaar blijven flirten, zoals je dit deed toen je elkaar net leerde kennen. Dus stuur eens een spannend smsje naar je geliefde (hoe raar dit de eerste keer ook aanvoelt), plaag elkaar of toon wat meer affectie.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?