Relaties

10 dingen die slecht zijn voor je relatie

10 dingen die slecht zijn voor je relatie

We worden verliefd, krijgen een relatie, zitten op een roze en wolk en dan opeens BAM realiteit. Het leven is geen sprookje en relaties zijn super leuk, maar ook gewoon hard werken. Daarom kun je soms wel wat tips gebruiken om je relatie goed te houden. Onderstaand vind je 10 dingen die je beter kunt vermijden wil jij jouw relatie goed houden:

1 Je gedragen alsof je nog vrijgezel bent
Wat definieert een liefdevolle relatie? Twee mensen die ervoor gaan! Dus wanneer jij je gedraagt alsof je nog single bent, zonder rekening te houden met je partner, dan gedraag jij je alsof je niet gecommitteerd bent aan je partner. Plan je dingen zonder eerst met je partner te overleggen? Houd je dingen verborgen voor je partner? Wanneer jij jezelf niet kunt committeren aan een relatie dan is het beter om de andere persoon te laten gaan. Je moet eerlijk zijn tegen jezelf en de ander, want wil je een relatie? Neem dan de verantwoordelijkheid voor je daden.

2 Je alleen verantwoordelijk voelen voor jezelf
Geld kan een groot struikelblok zijn in relaties. En wanneer jij al het geld uitgeeft alsof je nog single bent dan kan je relatie scheuren gaan vertonen. Wanneer je als het aankomt op financiën alleen rekening houdt met jezelf dan kun je net zo goed vrijgezel zijn.

 3 Geen andere interesses hebben
Je gedragen alsof je nog alleen bent is niet goed, maar je compleet aan iemand vastklampen is weer het andere uiterste. Je hoeft niet altijd onderdeel uit te maken van alles wat je partner doet. Je hebt ook je eigen leven nodig. Je eigen vrienden, interesse en tijd alleen. Wanneer jij jouw vrienden eigenijk nooit meer ziet dan kan het goed zijn om de contacten weer eens aan te halen. Of om nieuwe vrienden te zoeken op bijvoorbeeld een sportclub. Zo bouw je langzaam je eigen leven weer op.

4 Te gevoelig en onzeker zijn
Onzekerheid is enorm schadelijk voor een relatie. Daarnaast leidt onderzekerheid vaak ook nog eens tot jaloezie. Wanneer je jaloers bent omdat je partner zich niet goed gedraagt dan is het tijd om jezelf op de eerste plaatst te zetten en om te kijken of je partner jou wel waard is. Maar wanneer je partner zich keurig gedraagt en jij hebt moeite met vertrouwen door bijvoorbeeld vorige relaties dan ben jij de persoon die aan zichzelf moet werken.

5 Geen respect hebben voor je partner
Door met je ogen te rollen en sarcastisch te zijn toon je geen respect voor je partner. We vinden een beetje humor allemaal leuk, maar wanneer de humor altijd ten koste van de ander gaat dan is het niet meer grappig. Wanneer iemand constant het mikpunt is dan is het dit pijnlijk en kwetsend. Wanneer je partner dit gedrag vertoont is het belangrijk om hem of haar hier op te wijzen. Merk je dit gedrag bij jezelf? Realiseer je dan dat je niet grappig maar juist kwetsend bezig bent.

6 Gebrek aan affectie
Relaties kunnen na een tijdje vervallen in een sleur, maar het is belangrijk om de magie erin te houden. Blijf lief voor elkaar, blijf elkaar knuffelen, zoenen en aan elkaar denken. Wanneer er helemaal geen affectie meer is dan is dit een signaal dat jullie uit elkaar zijn gegroeid. Wanneer jij de relatie weer nieuw leven in wilt blazen dan is het belangrijk om initiatief te tonen. Hoe langer je dingen laat verslonzen hoe lastiger het is om de draad weer op te pakken. Een simpele knuffel kan al veel doen.

Gerelateerd: Wetenschappelijk aangetoond: knuffelen is gezond

7 Op je telefoon zitten in plaats van met je partner communiceren
Smartphones zijn super handig, maar ze zijn niet altijd goed voor je relatie. Het is geen goed teken wanneer twee mensen die in hetzelfde huis leven nauwelijks tegen elkaar praten. Dus leg je telefoon en je tablet weg, doe de computer en ga aan tafel zitten voor de maaltijd. Ga na het eten samen een rondje wandelen en maak de tijd om samen de dag door te spreken en interesse in elkaar te tonen.

8 Zeuren
Door te zeuren wordt al het plezier uit de relatie gedreven. Één persoon vraagt constant het zelfde aan de andere persoon, de andere persoon negeert dit verzoek consequent en beiden irriteren zich enorm. De beste manier om het zeuren te stoppen is door het ‘zeurpatroon’ te doorbreken en het onderwerp te bespreken. Ga bij elkaar zitten en bespreek duidelijk wat jullie dwarszit en probeer tot een compromis te komen.

9 Dwangmatig gedrag
Wanneer we ongelukkig zijn dan hebben we behoefte aan iets of iemand anders. Wanneer je te veel tijd spendeert aan winkelen, te veel eet of drinkt of dagelijks porno kijkt dan is er iets in je leven wat niet goed gaat. Je moet kijken waar het gevoel vandaan komt wat dit gedrag veroorzaakt. Bespreek het met je partner en heb het lef om je kwetsbaar op te stellen en om aan je relatie te werken.

10 Oneerlijkheid
Het is logisch dat oneerlijkheid niet thuishoort in een relatie. Wanneer je die ene persoon niet kunt vertrouwen waarvan je altijd dacht dat hij of zij het altijd voor je op zou nemen en altijd het beste met je voort zou hebben dan is doet dit pijn. Wanneer iemand je pijn doet door niet eerlijk tegen je te zijn dan geeft dat moment je de kans om een besluit te nemen over je leven. Want zet jij jezelf op de eerste plek en zorg je voor jezelf of zorg je alleen voor de ander?

Powerofpositivity.com