De bekende spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus kennen we natuurlijk allemaal wel. En zoals ik jullie deze week al eerder liet weten wil ik minimaal 1 keer per week vis eten. Daarnaast vind ik het belangrijk om minder vlees te eten. De keuze voor deze tonijnballetjes was daarom ook snel gemaakt.
Je kunt natuurlijk ook variëren met deze balletjes door zalm of krab uit blik te gebruiken en er een andere saus bij te serveren. Denk bijvoorbeeld aan een romige saus met spinazie en zalmballetjes. Zo tover je in een keer weer een compleet andere maaltijd op tafel. De basis van de balletjes is voor zalm of krab precies hetzelfde. Varieer er dus maar lekker op los!
De ingrediënten voor deze tonijnballetjes liggen als het goed is al in je voorraad- of koelkast. Mocht je voorraadkast niet zo rijk gevuld zijn als die van mij, dan is een bliksembezoekje aan de supermarkt al voldoende om deze maaltijd op tafel te toveren. Voor de balletjes gebruik ik tonijn uit blik, een halve rode peper, een lente uit of sjalotje, verse peterselie en knoflook. En om de vissmaak wat meer naar boven te halen voeg ik wat vissaus toe. Om alles met elkaar te binden roer je er een geklutst eitje doorheen en dan kun je balletjes draaien. Als het mengsel iets te nattig is kun je wat paneermeel toevoegen. In mijn geval was dat niet nodig.
INGREDIËNTEN
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 0,5 rode peper
- 1 lente ui of sjalot
- peterselie
- 1 blik tomaten
- 1 blik tonijn op water
- kappertjes
- rode wijn
- 1 laurierblaadje
- spaghetti
- parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
ZO MAAK JE HET
Enjoy!