Met dit koude weer is een kommetje warme soep hier in huis altijd meer dan welkom. En deze Mexicaanse bonensoep met pit zorgt voor extra veel warmte. Ik ben dol op pittig eten en gooi graag een hele rode peper in deze soep. Als je daar niet zo van houdt dan kun je ook prima een halve rode peper gebruiken. Lekker is deze soep toch wel ?
Een extra recept deze week om mijn lieve volgers warm te houden tijdens deze koude winterdagen. Eet deze soep en kruip ‘s avonds lekker tegen je vriend/vriendin/man of vrouw aan. Of maak een mooie wandeling en verras jezelf daarna met deze heerlijke Mexicaanse bonensoep. Zo kom jij de komende dagen echt wel door! Je kunt de soep pimpen met wat yoghurt (om de pittigheid wat te stabiliseren) en avocado, maar zonder is deze bonensoep ook mega lekker.
INGREDIËNTEN
- 2 rode uien, fijngesneden
- 1 rode peper, of een halve
- 1 rode paprika
- 2 knoflookteentjes
- 1 theelepel komijn
- avocado
- koriander
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 0,5 liter groenten bouillon
- 1 blikje kidneybonen
- 1 blik bruine bonen
- 1 rookworst (optioneel)
- yoghurt
- olijfolie
Zo maak je het