Hallo iedereen! Hebben jullie fijne kerstdagen gehad? Zijn jullie inmiddels weer aan het werk of genieten jullie net als ik van een paar vrije dagen? Mijn kerst was heerlijk! 3 dagen lang genoten van familie, lekker eten en heerlijke drankjes. Ik ben gek op lekker eten, maar verheug me na die feestdagen ook wel weer op gewoon normaal eten. Iedere dag drie gangen inclusief uitgebreid ontbijt is mij net iets teveel van het goede.
Surinaamse bami
Gisteren ging ik aan de slag met deze Surinaamse bami. De “normale” bami kennen we natuurlijk allemaal wel, en eerlijk gezegd ben ik daar niet zo dol op. Deze Surinaamse bami is net even anders en heeft ontzettend veel smaak! Ik maak voor deze Surinaamse bami ketjap kip uit de oven. Deze kippendijen marineer ik eerst in een mengsel van zonnebloemolie, knoflook, gember en zoete en zoute ketjap. De kippendijen gaar ik vervolgens in de oven. Nadat ze helemaal gaar zijn laat ik de kippendijen afkoelen en pluk in het vlees. Heb je hier nou geen tijd voor? Dan kun je de kippendijen (die zijn echt veel lekkerder dan kipfilet) ook even kort koken in wat water met laurier en pimentkorrels.
Deze Surinaamse bami combineer ik met zoetzuur van rode ui en komkommer. Hoe je dat maakt lees je hier!
In de Surinaamse keuken maakt men veel gebruik van de rood-gele maggiblokjes. Nu kan ik me voorstellen dat je deze liever niet gebruikt. In dat geval kun je een maggi plant kopen en de blaadjes van deze plant gebruiken. Ik adviseer voor dit gerecht ongeveer 10 fijngesneden blaadjes van de maggi plant.
Laten we nu lekker aan de slag gaan! Oh! En voordat ik het vergeet, je gebruikt voor deze bami spaghetti, in plaats van bami nestjes. Probeer maar eens, dit is echt heel lekker!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van ?
INGREDIËNTEN
- 200 gram spaghetti
- 300 gram kippendijen
- 10 fijngesneden blaadjes maggiplant, of 1 maggiblokjes (rood-gele variant)
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 rode peper
- een duimlengte verse gember
- 1 ui
- verse selderij
- 1 eetl. tomatenpuree
- zwarte peper
- 5 spices kruidenmix
- zonnebloemolie
- 3 eetlepels zoute ketjap
- 2 eetlepel zoete ketjap
- peper en zout
ZO MAAK JE HET