Introvert

10 dingen die alleen introverte extraverten begrijpen

Volgens onderzoek ben je gelukkiger als je niet zo'n groot sociaal leven hebt

De meeste mensen identificeren zichzelf als of een introvert of een extravert persoon. Maar hoe zit het dan met de mensen die hier tussen vallen?

Heb je ook wel eens gehad dat je ergens op een feestje was terwijl je het liefst zou willen dat je thuis op de bank onder een dekentje je favoriete serie aan het kijken was? En heb je ook dat je op andere momenten niet naar huis te krijgen bent en geniet je dan juist van alle mensen en drukte om je heen? Dan ben jij waarschijnlijk ook zowel introvert als extravert. Onderstaand vind je 10 voorbeelden van mensen die zowel introvert als extravert zijn.

1 Je hebt er geen moeite mee om met mensen te praten die je niet kent, maar als het alleen over koetjes en kalfjes gaat dan ben je nog liever alleen.
Je kunt prima een conversatie op gang houden, maar op bijvoorbeeld verjaardagen met mensen over koetjes en kalfjes praten dat vind je lastig. Dit soort gesprekjes zijn luchtig en prima, maar als introverte extravert heb je nou eenmaal liever echte gesprekken die ergens over gaan. Jij vindt het juist leuk om je gesprekspartner beter te leren kennen.

2 Je houdt je op de achtergrond wanneer jij je niet comfortabel voelt in een groep
Je vindt het fijn om je te omringen met mensen, maar over het algemeen alleen met mensen bij wie jij je op je gemak voelt. Wanneer je in een groep met mensen bent die je eigenlijk niet kent dan voel jij je snel ongemakkelijk.

3 Je hebt dagen dat je met iedereen wilt praten en je hebt dagen dat je met niemand contact wilt hebben
Op sommige dagen sms je al je vrienden en maak je plannen, terwijl je op andere dagen iedereen even negeert. Het hangt helemaal af van je dag. Er is geen echte uitleg voor, behalve dan dat je 2 totaal verschillend manieren hebt om je op te laden. Wanneer je te veel tijd met andere mensen doorbrengt dan kun je niet wachten om je terug te trekken in de rust van je eigen huis. Maar wanneer je te veel tijd alleen thuis doorbrengt dan heb je juist weer zin om andere mensen te zien.

4 Je hebt liever gesprekken die ergens over gaan
Zoals we net al zeiden: over koetjes en kalfjes praten is niet echt je ding. Wanneer je met iemand praat wil je iemand beter leren kennen. Je vindt het leuk om ergens over te praten wat betekenisvol is of wat iets voor je betekent. Echte gesprekken, dat is waar het bij jou om draait.

5 Je bent vaak in gedachte
Je bent altijd in gedachte. Je hersenen maken overuren en je gedachtes schieten alle kanten op. Of je nu bezig bent met nadenken over iets wat je volgende week moet doen, iets wat je nog aan iemand moet vragen, je hebt altijd wel iets aan je hoofd. Daarnaast ben je er een kei in geworden om jezelf een peptalk te geven wanneer je ergens wat motivatie voor nodig hebt.

6 Er is wel wat overredingskracht nodig wil jij je huis uitkomen
Want stel nou dat het niet leuk is of dat het het niet waard is? Dan krijg je spijt en had je liever lekker in je eentje in je boek blijven lezen thuis. Maar wat nou als het heel gezellig is? Dit zijn de dialogen die je regelmatig met jezelf hebt voordat je de deur uitgaat om ergens naar toe te gaan.

7 Je vindt het fijn om alleen te zijn maar dit betekent niet dat je het leuk vindt om eenzaam te zijn
Er is een enorm groot verschil tussen deze twee. Je vindt het fijn om alleen te zijn omdat je er op dat moment voor kiest. Maar je vindt het niet leuk om alleen te zijn omdat er niemand is om mee af te spreken. Alleen zijn en doen wat jij fijn vindt maakt je gelukkig, maar met andere mensen zijn maakt je ook gelukkig.

8 Je vindt het leuk om naar anderen te luisteren
Je vindt het leuk wanneer mensen naar je luisteren omdat je weet dat jij het zelf ook fijn vindt wanneer iemand naar jou luistert. Je weet dat het fijn is als iemand wilt luisteren omdat dit aangeeft dat iemand betrokken bij je is en daarom doe je dit ook voor een ander.

9 Je bent niet met iedereen sociaal
Je vindt het leuk om sociaal te zijn, maar je bent niet met iedereen sociaal. Je bent geen allemans vriend en vindt dit prima. Sommige mensen kunnen zich met iedereen en bij elke gelegenheid goed vermaken, maar jij hebt hier wat meer moeite mee.

10 Je maakt makkelijk nieuwe vrienden, maar je vindt het lastig om deze vriendschappen te onderhouden
Nieuwe vrienden maken is voor jou geen probleem! Wanneer je uit bent dan vind je het gezellig en ben je sociaal en blij. Maar wanneer de avond achter de rug is en je de volgende ochtend wakker wordt dan is die nieuwe vriendschap ineens toch een stuk minder belangrijk. Of het nou komt omdat je geen zin hebt om te terug te sms’en of omdat jij je huis niet wilt verlaten: het is de onderhoud van een nieuwe vriendschap waar je eigenlijk niet zo veel zin in hebt.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?