Geluk

10 signalen dat het tijd wordt om wat te veranderen in je leven

10 signalen dat het tijd wordt om wat te veranderen in je leven

Vaak is er één aanleiding die ervoor zorgen dat jij je leven omgooit. Maar het kan ook zijn dat er verschillende signalen die zijn die aangeven dat het tijd voor iets anders is. Helaas zijn deze signalen niet altijd even duidelijk en heb je dit zelf niet door. Hieronder vind je 10 signalen die toch echt aangeven dat jij wat moet veranderen. 

1 Je ziet er vaak tegenop om naar je werk te gaan
We spenderen heel veel tijd aan ons werk en als je met tegenzin je werk doet dan gaat er iets niet goed. Neem wat tijd om na te denken waarom jij vooral van weekend naar weekend toeleeft en maak een plan om hier iets aan te doen.

2 Je leeft in het verleden of droomt over de toekomst
Je concentreren op betere tijden, of dit nou het verleden of de toekomst is, kan een signaal zijn van het ontsnappen aan het nu. Het is normaal en goed om te dromen over je leven. Maar wanneer het dromen de plek inneemt van het doen komen er problemen.

3 Mensen zeggen je dat je moet ontspannen
Als je deze boodschap meerdere keren te horen hebt gekregen dan wordt het tijd om uit te zoeken waarom ze dit zeggen. 

4 Je bent een soms jaloers op het succes van andere mensen
Jaloers zijn is een signaal van ontevredenheid over je eigen leven en heeft niets te maken met de andere persoon. Het is lastig om blij voor de successen van anderen te zijn wanneer we zelf het gevoel hebben dat we vast zitten in ons leven. Denk daarom eens na over wat jouw jaloerse gevoelens betekenen. 

5 Je wordt moe wakker
Als je altijd moe bent dan kan dit te maken hebben met het feit dat je altijd aan het worstelen bent in je leven. Misschien ben je moe van het gevecht wat je al zo lang levert, van de negativiteit in je leven of de mensen die energie uit je zuigen. Probeer erachter te komen wat jij kunt doen om je energie weer terug te krijgen. Het leven zou leuk moeten zijn en altijd moe zijn is niet leuk.

6 Je bent onrustig
Als je het gevoel hebt dat je iets moet doen of ergens heen moet dan is dit een duidelijk signaal dat je iets met je creativiteit moet doen en dat er iets moet veranderen. Het feit dat je niet tevreden bent en geen rust hebt kan betekenen dat je iets anders moeten doen.

Volg Herhealth.nl op Instagram


7 Je roddelt
Roddelen is een manier om het werk, wat we zelf zouden moeten doen in onze eigen levens, te projecteren op iemand anders. Het is vermijden om naar ons zelf te kijken door de focus op anderen te houden. Als je merkt dat jij roddelt dan is het goed om na te gaan wij jij vermijdt in jouw leven.

8 Je ergert je aan veel mensen
Vind je het lastig om je niet druk te maken over “de kleine dingen”? Dan kan het zijn dat je angst of negativiteit met je meedraagt. Op alle slakken zout leggen en altijd iets in de ander vinden wat niet deugd kan een signaal zijn dat er meer aan de hand is. 

9 Je hebt een slecht voorgevoel
Wachten op iets naars wat gaat gebeuren, leidt uiteindelijk tot een negatieve gebeurtenis. Maar het hoeft niet altijd mis te gaan en soms gaan dingen ook gewoon goed. Stop met je zorgen te maken en focus je op het nu.

10 Je blijft maar denken: “Er moet meer zijn dan dit”
Als je het idee hebt dat er meer is dan is dit vaak een signaal dat er nieuwe dingen op je staan te wachten. Sta open voor nieuwe dingen en pak kansen als ze op je pad komen. Wees creatief en stap uit je comfortzone om erachter te komen wat er nog meer is. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?