Gezondheid

Een goed begin! 4 eenvoudige tips voor een gezonder 2018

Een goed begin!

Januari, traditioneel de maand voor goede voornemens. Aan de ene kant vind ik het onzin; waarom wachten op januari? Maar nu het januari is denk ik daar toch anders over. We hebben met champagne geproost op het nieuwe jaar en hebben met veel vuurwerk het nieuwe jaar ingeluid. 2018 is begonnen, een nieuw jaar, een onbeschreven blad, een schone lei: dé tijd voor een goed begin!

Het is dus het perfecte moment om weer eens bewust stil te staan bij jouw levensstijl. Want hoe gezond leef je eigenlijk? Is dit het moment om te kiezen voor een gezonder leven?

Gezonder leven gaat niet alleen over het kwijtraken van die overtollige kilo’s. Nee gezonder leven gaat vooral over je goed voelen, over het feit dat je ’s ochtends weer fit en vol energie je bed uit springt. Gezonder leven betekent dat je de trap oprent zonder buiten adem te zijn. Gezonder leven betekent dat je je lichaam de brandstof geeft die het nodig heeft en bovenal zorgt het ervoor dat je sterker wordt, niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

Ik kan je één ding beloven, je gaat je veel beter voelen als je gezonder gaat leven, maar ik snap ook dat het niet makkelijk is om je oude gewoontes zomaar te veranderen. Daarom heb ik 4 eenvoudige tips voor je opgesteld die het je makkelijker maken om gezonder te leven en om het jaar goed te beginnen:

1 Identificeer de nieuwe gewoonte die je wilt creëren
Welke nieuwe gewoonte wil jij jezelf in de komende 30 dagen aangeleerd hebben? Wil je minder vlees eten? Maak het concreet en stel een doel voor jezelf op, bijvoorbeeld dat je 3 dagen in de week plantaardig gaat eten. Wil je gezonder ontbijten? Sta dagelijks 15 minuten eerder op en gebruik deze tijd om een gezond ontbijt voor jezelf te maken. Wil je beginnen met sporten of meer gaan sporten? Blokkeer vaste tijden in je agenda. Wat er ook gebeurt: dinsdagavond en zondagochtend zijn jouw sportmomenten!

Schrijf je nieuwe gewoonte op en hang deze gewoonte op verschillende plekken in je huis op, zo blijf jij jezelf aan je nieuwe gewoonte herinneren tot het echt een nieuwe gewoonte wordt.

2 Weet wat jou motiveert
Waarom wil jij gezonder leven? Zorg dat het duidelijk is wat jou motiveert! Ik sport omdat ik me hierdoor mentaal stukken beter en sterker voel. Wat gebeurt er als jij regelmatig gaat sporten? Krijg je meer energie? Krijg je minder pijn in je rug? Zit je beter in je vel?

Schrijf jouw motivatie op en kijk houd jouw motivatie altijd bij de hand!

3 Vind iets wat bij jou past
Tennis: heb ik geprobeerd, maar ik heb nul balgevoel dus ik vond het vreselijk. Zwemmen: na 5 minuten baantjes trekken had ik al het gevoel dat ik al minimaal een uur bezig was, zo saai vond ik het.

Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat ik het bij SportCity oprecht leuk en gezellig vind om te sporten. Ik houd van de relaxte sfeer die er hangt en ik voel me er nooit ongemakkelijk. Ook niet als ik een nieuw klasje probeer en geen idee heb wat ik aan het doen ben :). Daarnaast loop ik hard, ik vind het één van de fijnste manieren om mijn hoofd leeg te maken. Probeer daarom verschillende dingen en doe iets wat je leuk vind, anders houd je het nooit vol.

Bij SportCity vind ik het leuk en gezellig om te sporten waardoor ik het geen ‘moeten’ is.

4 Commitment
Nu is een goed moment om te starten aan een nieuw begin, wat dus niet betekent dat je morgen al een nieuwe versie van jezelf bent. Neem kleine stapjes, zorg goed voor jezelf en weet dat jij het verdient om je lekker fit en energiek te voelen. Je leven hoeft niet opeens helemaal te veranderen, maar houd je wel aan de kleine veranderingen die je maakt.

Één week heeft 168 uur, daar kun je best wel 2 uurtjes aan besteden om te gaan sporten. Dit heb je met jezelf afgesproken dus hier houd jij je ook aan. Als jij met jezelf afspreekt om 3 keer per week geen vlees te eten, dan houd jij je hier ook aan. Soms mag je best wel streng voor jezelf zijn en discipline kweken! Kleine stapjes, maar dit werkt alleen als jij jezelf er ook echt aan houdt!

Is januari ook voor jou hét moment voor een goed begin, een gezonder leven, een goed gevoel? Ga ervoor, creëer nieuwe gewoontes! Neem kleine stapjes, maar zet ze wel!

Vind  je het lastig om alleen je doelen te behalen? Ga dan eens langs bij één van de clubs van SportCity, daar kun je met een trainer jouw doelen bepalen en een beweegplan op maat maken. Gezellig sporten in een groepje, zelf aan je doelen werken met je trainer en natuurlijk relaxen in de wellness. Klinkt als een goed begin, toch? Als je je nu inschrijft dan ontvang je tijdelijk een sportpakket en sport je 8 weken gratis! Kijk voor meer info en een locatie bij jou in de buurt op www.SportCity.nl