Gezond gewicht Gezondheid

“Mijn kijk op eten lijkt te veranderen…” Het roer ging om bij Eef

Mijn kijk op eten lijkt te veranderen

Eef heeft een foodblog, bakt veel taart en wordt altijd omringt door lekker eten. Na heel wat afvalpogingen door de jaren heen moest het roer nu echt om. Ze ging met behulp van intermittent fasting de strijd opnieuw aan. Met succes dit keer! Het uiteindelijke afvaldoel is nog niet behaald maar ze is goed op weg, lees mee en laat je inspireren!

Mijn kijk op eten anders? Ja volgens mij wel. Ik vind het maar een gekke gewaarwording eigenlijk. In dit artikel vind je een update over hoe het gaat met afvallen. 

Een half jaar verder
1 Juni 2017 begon ik met intermittent fasting. Ik heb er niet lang over getwijfeld om het avontuur met jullie te delen. Ik had vooral hoop dat dit bij mij zou passen en het zou gaan werken. Ik dacht ook: hoe kan zo’n suf regeltje die je met jezelf afspreekt helpen om af te vallen? Zeker na heel wat (uiteindelijk) mislukte afval pogingen over de jaren heen. Gewoon niet meer snoepen en alleen maar gezond eten is ook een regeltje die je met jezelf af kunt spreken toch? Er is inmiddels een half jaar om, al voelt het alsof ik net begonnen ben.

Bewust en balans, zeg ik dat echt?!
Ik ben nog steeds een lekkerbek en dat zal ook nooit veranderen. Maar het grote verschil ten opzichte van een half jaar geleden is dat ik nu veel bewuster iets lekkers eet. En niet alles maar naar binnen prop. Aan woorden als bewust en balans heb ik eigenlijk een hekel. Maar dit komt vast omdat ik beide nooit had op het gebied van eten. Misschien gaan het nog wel mijn lievelingswoorden worden. Ha, reken daar maar niet op! Ik denk niet meer de hele dag na over wat voor een lekkers (lees ongezonds) ik ga snaaien vanavond. In de tijd dat ik alles at was los en vast zat dacht ik echt heel erg veel aan eten. Tot vermoeiendst toe. De rust die ik al in eerdere blogs beschreef lijkt steeds meer te worden. Ik geniet nog evenveel van eten als altijd maar het voelt anders nu. Dat kan ik niet zo goed beschrijven eigenlijk. Ik kan best wel makkelijk nee zeggen nu. Al helemaal als het voor twaalven en na achten is.

Afgelopen week heb ik drie keer een schaal bittergarnituur voor mijn neus gehad. Ik denk nog steeds als eerst, wat een heerlijkheid en geef die schaal maar aan mij. Maar dan denk ik aan hoe lekker het gaat en aan hoe graag ik die 25-30 kilo eraf wil hebben. En dan heb ik geen enkele moeite meer om er vanaf te blijven. Het voelt sterk en die controle is fijn. Wees niet bang dat ik hierin doorsla want daar ben ik mij wel bewust van! Ik geniet er wel weer van als ik volgende week bij de snackbar in de rij sta <3

Resultaten & doelen
En dan de resultaten. Ik weet nog heel goed mijn doel uit de vorige update. Voor eind januari 2018, 20 kilo afgevallen zijn. Nou ik kan je vertellen dat dit doel heel goed haalbaar is geworden, nog voor het einde van dit jaar zelfs. Het gaat echt heel lekker afgelopen weken. Er is weer 4 kilo af wat het totaal nu op 18,7 kilo brengt. Afgelopen maand één kilo per week dus. Zonder dat ik voor mijn gevoel extreem veel moeite heb gedaan. Wel moeite hoor! Geloof me het is echt niet altijd even ‘makkelijk’. Naast het getal op de weegschaal voel ik het verschil ook steeds meer en meer. Echt fijn! Zo is er per bovenbeen bijvoorbeeld 8 centimeter af en loop ik de hele dag mijn broek op te hijsen (ik wacht nog even met nieuwe kopen).

Niet schrikken!
Ik deed dat wel eigenlijk.. Moet je zien?! Aan mijn gezicht is het in ieder geval goed te zien. Nu zie ik eigenlijk pas hoe erg het was. Dit motiveert alleen nog maar meer!Dik en dunner

Ik ben heel blij maar durf nog steeds niet te hard te juichen. Eerst moet het einddoel nog maar eens gehaald worden. En dan is het nog zaak om op gewicht te blijven. Heb jij nog een vraag over dit onderwerp? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl .

Liefs,
Eef

Volg eefs afvaldagboek op www.eefsfood.nl