Gezondheid

De menstruatiecup, mijn ervaring!

Menstruatiecup ervaring

Oké, oké het is dankzij mijn zwangerschap voor mij ondertussen al weer eventjes geleden dat ik ongesteld was, maar ik wilde toch mijn ervaring met de ladycup of menstruatiecup met jullie delen. Ik had verschillende verhalen gehoord van positief tot negatief en wilde het toch eens zelf uitproberen.

Dan moet je er nog eentje uitkiezen, lastig van er zijn best veel menstruatiecups in de omloop. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de Ladycup die ik heb besteld bij Biocare online. De LadyCup is gemaakt van siliconen die vrij zijn van BPA, weekmakers, latex & flafaten en is dus hypoallergeen. Ook zijn deze siliconen biologische gecertificeerd, zijn het medische siliconen en komen ze uit de Europese Unie. Belangrijke voor info voor mij, want je wilt ook geen chemische troep in je intieme zone!

-> 5 redenen om toch te gaan sporten (juist als je ongesteld bent)

Dan de ‘ervaring’ zelf. Want zoals ik al eerder noemde verschillen de meningen van mijn vriendinnen hierover. De één vind een menstruatiecup helemaal niets en de ander zweert erbij. Tijd om zelf de proef op de som te nemen dacht ik! Nou ik kan je zeggen, ik hoor bij de laatste groep: ik zweer erbij. Eerlijk is eerlijk, het in het beginnen even wennen met inbrengen en uithalen, maar als je dat onder de knie hebt vind ik het ideaal.

’s Ochtends doe ik menstruatiecup in en ik leeg hem ’s avonds voor ik ga slapen, spoel hem uit en breng hem dan opnieuw in. Dat betekent dat ik dus maar 2 keer per dag bezig ben met ongesteld zijn. Voor mij een verademing! Ik gebruik hem zelfs met sporten en ben nooit doorgelekt en ik heb hem voordat ik zwanger werd zeker een jaar gebruikt.

-> De 6 waarschuwingen die je lichaam je geeft als je stressniveau te hoog is

Voor ik weer ongesteld word kook ik de menstruatiecup wel even uit, ik ben nogal gevoelig en heb geen zin in vaginale schimmelinfecties. Hoewel de fabrikant van de Ladycup claimt dat je er geen schimmelinfecties van krijgt neem ik toch het zekere voor het onzekere.

Conclusie: ik ben fan van de menstruatiecup! Het is even een aankoop (die van mij koste € 32,95) maar dan hoef je vervolgens geen tampons of maandverband meer aan te schaffen. Dus je bent uiteindelijk veel goedkoper uit!