Bewegen Gezond gewicht Gezondheid

5 redenen om toch te gaan sporten (Geen excuses meer!)

Hoe je toch kunt sporten ondanks je rugklachten

Je favoriete sportbroek zit in de was, je bent ongesteld, je ipod is bijna op en je vriendinnen vragen of je een borrel komt drinken. Er zijn van die dagen dat het sporten zelf minder zwaar is dan de weg naar de sportschool. Dus geeft Personal Trainer Franci Cohen tips over hoe jij je over je weerstand heen kunt zetten en gewoon lekker gaat sporten.

1 Je bent verkouden
Rennen op de loopband met een loopneus is niet ideaal, maar een goede work-out kan je helpen om van je verkoudheid af te komen. “Sporten terwijl je verkouden bent kan goed voor je zijn, het kan je immuunsysteem een boost geven en je zorgt ervoor dat het virus sneller je lichaam kan verlaten”, aldus Cohen.

2 Je hebt een les gemist
Je bent toch al te laat voor je wekelijkse zumba les, dus nu kun je het sporten net zo goed laten zitten. Maar dit is juist een kans om iets anders te proberen! Probeer een spinningklas later op de avond of waag eens een poging op de loopband.

3 Je bent ongesteld
Pijn in je buik? Krampen? Toch sporten kan je nog meer een voldaan gevoel geven. Er is onderzoek dat aantoont dat bewegen de krampen en andere gerelateerde symptomen vermindert, zegt Cohen.

4 Je hebt geen muziek bij je
Muziek is een fijn sportmaatje, maar als je een keer je ipod of oordopjes bent vergeten hoef je niet direct naar huis te gaan. Gebruik deze gelegenheid om je hoofd leeg te maken en je te focussen op je taak.

5 Je hebt geen tijd
Sporten is een investering in jezelf. Wat tijd voor jezelf om je hoofd leeg te maken en om je stress van je af te sporten is zeer goed voor je. Maak dus tijd voor jezelf.

Natuurlijk moet je wel naar je lichaam blijven luisteren. Want als je bijvoorbeeld koorts hebt of je gewoon niet goed voelt dan is het beter om je lichaam te laten rusten. Want het gaat er tenslotte om dat jij je goed voelt.