Relaties

5 Manieren om meer seks te hebben

Seks is gezond!

Seks, mooi en soms gecompliceerd. En soms hebben we ook minder seks dan we eigenlijk zouden willen. Dit kan te maken hebben met je libido; je hebt er gewoon geen zin in of het komt omdat je er geen tijd voor hebt of je te druk bent met andere dingen in je hoofd.

Onderstaand zie je de meest voorkomende redenen voor vrouwen om minder seks te hebben plus advies van de experts over hoe je dat vuurtje weer aan kunt wakkeren.

1 Je bent te moe
Volgens een studie gedaan door Woman TALK Woman is een derde van de vrouwen simpelweg te moe om zelfs maar aan seks te denken.

Relatie expert Gabrielle Morrissey zegt dat slaap tekort makkelijk kan leiden tot een lage seksdrive. “Wanneer we niet goed slapen blijven onze essentiële functies werken en kunnen we de dagelijkse taken nog uitvoeren, maar wat we ons niet realiseren is dat onze niet-essentiële functies zoals ons libido verdwijnen”, zegt Morrissey. Zij raadt aan om een vast slaapschema aan te houden en om, als je dit kunt inpassen, kleine dutjes tussendoor te doen. “Kijk naar de reden van je slaapgebrek en probeer dit veranderen”, zegt ze.

2 Je bent te gestrest
Stress is een belangrijke factor als het op onze verminderde seksdrive aankomt, een vierde van de vrouwen geeft aan dat seks het laatste is waar ze aan moeten denken als ze zich gestrest voelen. Terwijl een fijne vrijpartij met je partner juist hetgeen kan zijn wat je op dat moment nodig hebt. Want de endorfine die wordt aangemaakt tijdens de seks heeft een significante invloed op het verlagen van onze stresslevels.

Maar wat doe je nu met deze wetenschap wanneer seks nou niet echt op je to-do lijst staat? Morrissey zegt dat een snelle sessie beter is dan niets. “In t begin voelt het misschien als een verplicht nummertje, maar dan realiseer jij je dat jij je erna veel beter voelt”.

3 Je hebt geen seksdrive
Er zijn ontzettend veel vrouwen die geen zin hebben in seks. En het lijkt erop dat sommige vrouwen het doen omdat ze zich verplicht voelen in plaats van dat ze er zin in hebben, zegt psycholoog Naomi Greenblatt.

Maar Morrissey zegt dat er manieren zijn om de vonk weer terug te laten komen: “Het is vaak gerelateerd aan een bepaalde levenstijl en niet aan hormonen”. Vrouwen zijn zeer snel afgeleid, het kleinste dingetje kan ervoor zorgen dat ze geen zin meer hebben in seks. Het is daarom belangrijk om erachter te komen hoe het kan dat je geen zin meer hebt in seks. Daarnaast zegt Morrissey ook dat je door vaker seks te hebben, vaak vanzelf meer zin krijgt in seks.

4 Je bent vrijgezel
De reden waarom singles geen seks hebben lijkt voor de hand te liggen, maar single vrouwen onthulden in een onderzoek van WomanTalk dat zij, als ze zouden kunnen, meer seks zouden willen. Amerikaanse onderzoekers kwamen erachter dat 31% van de vrouwen worden tegen gehouden door hun vrijgezelle status en minder seks hebben dan ze zouden willen.

Probeer voor jezelf na te gaan of liefde en seks voor jou onlosmakelijk aan elkaar zijn verbonden, zegt Morrissey. Je moet er voor jezelf uitkomen of je opzoek bent naar een partner voor het leven of dat jij voor nu ook tevreden kunt zijn met een korte affaire.

5 Je bent onzeker over je lichaam
Een slecht lichaamsbeeld is voor veel vrouwen een drempel als het op seks aankomt. Vrouwen voelen zich onzeker over hun lichaam en dit houdt hen tegen als het gaat om te genieten van seks.

Volgens Morrissey is het belangrijk om je te focussen op de dingen waar je wel blij mee bent. Focus je op de dingen die je wel hebt, zoals mooi haar, mooie ogen of een mooie glimlach. Probeer je weer vrouwelijk te voelen en trek een paar mooie hakken aan, voel je vrouw en verleidelijk!

Bodyandsoul.com