Kinderen

Tips voor een leuk en nuttig kraamcadeau

Tips voor een leuk en nuttig kraamcadeau

Nog niet zo lang geleden ben ik bevallen en dus is de periode dat ik zelf kraamcadeaus kreeg ook niet zo lang geleden! Ik weet nog dat ik vroeger (toen ik nog geen kinderen had) altijd met mijn handen in het haar zat; ik had serieus geen idee wat ik moest kopen! Ik ben achteraf ook met dingen aangekomen waarvan de kersverse ouders vast gedacht hebben: wat moeten we hier mee? Dat is natuurlijk zonde, want je besteedt toch tijd en nog belangrijker geld aan je cadeau. Daarom dus dit artikel, om je wat op weg te helpen als je net als ik, ook geen idee hebt wat je moet kopen als je voor iemand een kraamcadeau moet kopen.

Wat vond ik nou praktische en leuke cadeaus?

1 Grote hydrofiele doeken
Hydrofiele doeken had ik zelf al, want die staan op je kraamlijst. Maar ik had ook 1 grote doek gekregen, ideaal! Ik heb er daarna zelf een aantal bijgekocht. Ik gebruik ze als we gaan zwemmen om mijn zoontje in in te wikkelen, ik gebruik ze als kleed om op te spelen als ik de ondergrond niet zo schoon vind en ik gebruik ze ook op mijn aankleedkussen wanneer mijn hoes vies is. 

->Voor de moeder met de baby en de kleuter

2 Slabbetjes
Ik had zelf geen slabbetjes gekocht want ik dacht ik geef borstvoeding, dat is niet nodig. Nou dat was bij ons zeker wel nodig en ik heb er daarna nog veel bijgekocht want die dingen lijken altijd wel in de was te zitten en je hebt ze nodig als je de fles geeft en later bij alle hapjes die je gaat geven. De kersverse moeder zal dus zeker blij zijn met je kraamcadeau als je aankomt met een slabbetje. Het is extra leuk om een slabbetje te bedrukken met de naam van het kindje! En nog een tip, koop geen slabbetjes die dicht moet knopen, nee koop ze met klittenband of elastiek, veel makkelijker. 

3 Geboortestoeltje
Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat een super leuk idee om een geboortestoeltje te maken! Deze worden vaak gemaakt naar het voorbeeld van het geboortjekaartje. Een persoonlijker cadeau is er bijna niet!

4 Slaapzakken
Van slaap of trappelzakken kun je er ook nooit genoeg hebben. Want die dingen lijken ook altijd wel in de was te zitten! Daarnaast groeien baby’s als kool, dus het is ook niet verkeerd om alvast wat trappelzakken achter de hand te hebben :).

5 Rompertjes
Geloof me: rompertjes kun je altijd gebruiken. Vooral in het begin moest ik Noah soms wel 4 keer per dag verkleden; zat hij niet onder de poep dan spuugde hij alles wel onder. Dus rompertjes zijn altijd een goed cadeau. Ik kwam erachter dat je rompertjes zelfs kunt personaliseren door rompertjes te bedrukken, hoe leuk is dat?!

->Kinderen hebben het nodig om buiten te spelen, ook als het nat en koud is

Ik hoop dat je ik je wat verder op weg heb geholpen in het kraamcadeau-oerwoud :). 

Liefs Josine