Gezondheid

6 tips tegen die vervelende muggen in de zomer

6 tips tegen die vervelende muggen in de zomer

Het is al zo lastig om dit warme weer ’s nachts in slaap te vallen, maar er is niets irritanter als je dan eindelijk wegzakt naar dromenland en je wakker wordt van gezoem om je hoofd: een mug! Niet alleen houden die rot beesten je wakker, muggen steken ook nog eens waardoor je de volgende dag kapot gaat van de jeuk. Tijd dus voor wat anti muggen tips!

1 Stilstaand water rond het huis
Muggen hebben maar 14 dagen nodig om hun eitjes uit te laten komen in maar een klein beetje water. Dus een oude bloempot met een laagje water, een verstopte regenpijp of een vogelbadje zijn ideale broedplaatsen voor muggen. Als je een vijver in je tuin hebt is het slim om hier vissen in uit te zetten die muggen eten of om het te behandelen met een natuurlijke bacterie. Deze bacterie doodt de larven van een mug, maar het is onschadelijk voor mensen, planten en dieren.

->Versla de hitte met deze handige trucs

2 Houdt die krengen buiten
Probeer muggen zo veel mogelijk buiten te houden. Horen zijn ideaal, maar zijn vaak wel een flinke investering. Als je een snelle en goedkope oplossing zoekt kun je ook een klamboe boven je bed hangen. Denk daarnaast om de lichten als je de ramen open hebt staan als het donker is. Houdt de lichten uit zodat ze niet op het licht van je leeslamp in je slaapkamer afkomen.

3 Smeer je in
Het ruikt vaak niet zo lekker, maar het is wel effectief om anti-muggenlotion te gebruiken. Even smeren en je wordt in ieder geval niet gepikt door zo’n rot mug. Je kunt ook een uur voordat je gaat slapen je kamer sprayen met anti-muggenspray.  Spuiten, even goed ventileren en je hebt geen mug meer in je kamer. 

4 Houd jezelf schoon
Het schijnt dat muggen ook houden van onze zweetgeurtjes.. dus naam een lekkere verfrissende douche voordat je je bed induikt.

->Recept: zomerse noedelsalade

onemedical.com