Gezondheid

Eindelijk goed slapen naast een snurker? Review van de Noise-masking Sleepbuds van Bose

Review van de Bose Sleepbuds

Bart, mijn vriend, snurkt en ik word er gek van! Zo dat is eruit :). Ik houd echt zielsveel van hem, maar ’s nachts kan ik hem af en toe wel wat aan doen. Slapen naast een snurker kan echt vervelend zijn. Dus ik slaap standaard met oordopjes. Oordopjes die altijd uitvallen en die ik overal in bed en in de was terugvindt. Bovendien krijg ik ook pijn in mijn oren van die oordopjes, dus niet ideaal. Maar ik heb wat nieuws geprobeerd! De Noise-masking Sleepbuds van Bose.

Hoe werkt het?
Bose heeft oordopjes ontwikkeld die het geluid van een snurker of bijvoorbeeld een drukke weg maskeren door zelf voor een soort ruis te zorgen. Ideaal dus ook als je bijvoorbeeld in een gehorig hotel slaapt of als je met het vliegtuig reist. De oordopjes werken samen met een app op je telefoon. In die app kun je zelf de achtergrond ruis uitkiezen en het volume bepalen. Ook kun je je wekker zetten in die app. Zodat je wekker gewoon via je oordopjes komt, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je je wekker niet hoort.

Geluid
Je kunt in de app kiezen uit verschillende soorten achtergrond ruis, bijvoorbeeld: ritselende herfstblaadjes, vliegtuigruis, een kabbelende beek, warme ruis, een waterval, wind, de zee, lichte regen enz. In de bibliotheek van de app kun je meer geluiden vinden en toevoegen. Goed om te weten is dat deze oordopjes echt voor het slapen zijn, je kunt er dus geen muziek mee afspelen.

Opladen en meenemen
De oordopjes komen in een luxe bewaarbox wat tevens je oplader is. Wanneer jij je oordopjes uit doet en weer in de box stopt dan laden ze vanzelf op. De bewaarbox moet je eens in de zoveel tijd even opladen in het stopcontact, maar er wordt aangegeven hoeveel batterij je nog hebt. Daarnaast worden er maten oortjes bij de oordopjes geleverd: small, medium en large. Zo kun je dus zelf bepalen wat jij lekker vindt zitten.

De luxe opbergbox en oplader

Mijn ervaring
Ik was super blij toen de bezorger met de blauwe doos van Coolblue voor de deur stond! En ik kan je zeggen, het uitpakken van mijn Sleepbuds voelde al als een enorme luxe. Het design is prachtig en ik had echt zin om de Sleepbuds uit te proberen. Dat was trouwens heel eenvoudig, ik heb de Bose Sleep app gedownload en die vond mijn oordopjes direct. Dus ik kon ze meteen proberen.

Daar waren ze dan! Mijn Sleepbuds 🙂

Ik kon niet wachten om te gaan slapen en lange nacht zonder snurk onderbrekingen te hebben :). Eerlijk is eerlijk, mijn eerste nacht viel een beetje tegen. Ik werd een paar keer onrustig wakker van de achtergrond ruis (ik had ritselende blaadjes gekozen) en vond het best druk aan mijn hoofd. Dus deed ik ze toch weer uit, totdat ik Bart weer hoorde snurken… Nou ik was dus echt een beetje zoekende en was al een beetje bang dat ook dit niet zou werken tegen mijn slapeloze snurk nachten.

Maar de aanhouder wint, dus de volgende nacht heb ik een andere achtergond ruis gekozen: warme ruis. Daarnaast had ik het volume een stuk zachter gezet. Dat ging al beter, maar ik sliep nog steeds een beetje onrustig. Na een paar dagen was ik gelukkig gewend aan de ruis en sliep ik heerlijk door! Ik werd niet wakker van gesnurk en de ruis was heel licht op de achtergrond aanwezig.

Mijn eindoordeel
Mijn eindoordeel, het was niet direct liefde op het eerste gezicht tussen mij en de Noise-masking Sleepbuds van Bose, maar toen nu we aan elkaar zijn gewend vind ik het heerlijk! Geen last meer van gesnurk, jeej!!

Ik heb mijn Sleepbuds gekregen van Coolblue, voor verdere productinformatie en reviews van andere gebruikers kun je een kijkje op hun site nemen.

-> Slapen naast een snurker is slecht voor je gezondheid

-> 24 kalmerende dingen die je kunt doen als je niet in slaap kunt komen