Geluk

Wat is vrouwelijkheid?

5 din
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Nu je een beetje gewend bent aan Irresistible You op Herhealth.nl, wil ik jou graag iets vragen: Wat is voor jou vrouwelijkheid?

Zelf heb ik hier lang over nagedacht en kwam tot de volgende conclusie:

Vrouwelijkheid is JOUW identiteit waarin jij de meest aantrekkelijke versie van jezelf bent. Het is niet alleen een kledingstijl, maar ook een houding, een omgangsvorm zowel naar jouw omgeving als naar jezelf.

Vrouwelijkheid is de zachtheid naar jouw kinderen, het liefdevol verzorgen van jezelf-, het genieten van de trotse blik van je vent op een feestje als je naar hem knipoogt. Vrouwelijkheid is ALLES wat JOU zelfvertrouwen geeft. En waar je zelfvertrouwen van krijgt.

We hebben allemaal vast wel fases gehad in ons leven waarbij we ons diep gekwetst of vernietigd voelden. Dan is vrouwelijkheid ver van ons verwijderd. Voor het herstel hebben we al onze kracht nodig. Dan kan onze vrouwelijke identiteit een mooie aanvulling zijn. Het ontdekken van onze vrouwelijke essentie helpt ons om beter te voelen. Ik heb dit zelf aan mijn eigen herstelperiode ervaren en het hielp me enorm om weer terug in balans te komen met mezelf.

Ik vind mijn vrouwelijkheid in zo veel aspecten terug. In bepaalde geuren, in muziek, in bloemen, uiterlijkheden maar ook in dansen. Ik herken mijn vrouwelijke identiteit in de stijl van Sophia Loren bijvoorbeeld. Haar wulpse vrouwelijkheid is voor mij een voorbeeld. Maar bijvoorbeeld de prachtige Spaanse flamenco dans laat mij ook intens vrouw voelen. Het is dan ook niet voor niets dat ik in Sevilla getrouwd ben.

Het ontdekken van jouw eigen identiteit op dit vlak, lijkt me een prachtige investering in jezelf. Het is eigenlijk een feel-good traject waarin je op ontdekkingsreis gaat om alle aspecten te zoeken waar je jouw eigen vrouwelijkheid in vindt. Het is liefdevol zijn naar jezelf. Het is het vinden van jouw eigen stijl waarin je het meest onweerstaanbaar voelt. Mijn passie is dan ook om vrouwen te helpen om hun allerbeste versie in vrouwelijkheid te vinden en te beoefenen. Het geeft je zo veel meer dan alleen het stukje zelfvertrouwen (waar we allemaal ietsje meer van zouden willen hebben, denk ik). Het is levenlang jezelf koesteren  en eerlijk is eerlijk: dat verdient iedere vrouw toch?

Xxx Sophie

www.irresistibleyou.nl

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie