Gezondheid

Slapen naast een snurker is slecht voor je gezondheid

Slapen naast een snurker is slecht voor je gezondheid

Zoals de meeste stellen waarschijnlijk wel weten, is er eigenlijk niets erger dan de hele nacht wakker liggen door het gesnurk van je partner. Na een paar porren draait-ie zich eindelijk om, en gaat vervolgens gewoon verder. Wat blijkt? Slapen naast een snurker is niet alleen heel irritant, het is ook nog eens slecht voor je gezondheid, blijkt uit onderzoek.

Onderzoek
Uit een onderzoek dat gedaan werd door het Imperial College London blijkt dat een snurkende partner invloed heeft op je bloeddruk. Deze kan namelijk flink stijgen door naast een snurker te liggen.

Aan het onderzoek deden 140 respondenten mee die vlakbij een luchthaven woonden. Uit het onderzoek blijkt dat laagvliegende vliegtuigen hetzelfde effect op mensen hebben als het horen van gesnurk. In beide gevallen stijgt de bloeddruk.  

Na nog meer onderzoek kwamen ze achter het volgende: het soort geluid maakt niet uit. Het gaat namelijk alleen om hoe hard dit geluid is. Hoe harder het geluid is, hoe hoger de bloeddruk zal stijgen.

Hoge bloeddruk
Een hoge bloeddruk kan erg vervelend zijn. Symptomen hiervan zijn onder andere: druk op de borst, hoofdpijn, onregelmatige hartslag, vermoeidheid en het hebben van een bloedneus.

Als je al last hebt van een hoge bloeddruk, helpt een snurkende partner natuurlijk niet. Probeer het jezelf dan gewoon zo makkelijk mogelijk te maken: slaap met oordoppen in.

Mystical Raven