Geluk

Met deze gouden tip creëer jij als zzp-er ook overzicht, orde en rust in de chaos!

Met deze tip creëer jij als ZZP-er ook overzicht en rust!

Als je zzp-er bent dan herken je de volgende situatie waarschijnlijk wel: “Zondagmiddag (altijd ’s avonds of in het weekend…) zit je met al je bonnetjes om je heen verspreid je btw aangifte te doen. Duurt hartstikke lang want het is een mega klus om alles uit te zoeken en je voelt langzaam je humeur steeds verder dalen.” 

Of deze situatie: “Had ik dat geld van die ene opdracht nou wel of niet binnen, of was dat juist van de factuur die ik 3 maanden geleden had verzonden?”of “Heb ik die leverancier nou betaald, volgens mij staat die factuur nog open, shit! Ik moet hem direct gaan betalen”. 

Hopelijk herken je bovenstaande situaties niet :), maar waarschijnlijk wel. Want als zzp-er heb je het hartstikke druk en die administratie is dan een blok aan je been, maar dat blok is nou ook weer niet zo groot dat je het uit wilt besteden of er veel geld aan kwijt wilt zijn. Want ja, je bent zzp-er en dat is soms qua financiën best spannend.

Ik werk fulltime aan Herhealth.nl en ben ook zzp-er en ik dacht dat ik geen programma nodig had om mijn boekhouding in te doen, met de nadruk op dacht! Want ik heb iets ontdekt wat mijn leven toch vooral een heel stuk relaxter, minder chaotisch en makkelijker heeft gemaakt, oh yeah! En dit wil ik even delen met al mijn mede of toekomstige ZZP-ers :).

Ik gebruik namelijk sinds kort de boekhoudtool Tellow. En in die app doe ik mijn boekhouding. Nou ja dat doe ik eigenlijk helemaal niet want als je alles eenmaal hebt ingesteld (10 minuten werk I kid you not) doet die app veel dingen dus vanzelf! OMG hoe fijn is dit, houd je vast hoor, dit wordt een heel positief stuk over Tellow maar ik vind dan ook oprecht dat elke zzp-er deze boekhoud tool moet proberen omdat het én goedkoop en super simpel is!

Nadat je eenmalig je gegevens hebt ingevuld kun je aan de slag met Tellow. Dit kun je doen op je pc of op je app. Ik heb tot nu toe 1 keer ingelogd op mijn beveiligde Tellow omgeving op mijn laptop, ik doe namelijk alles gewoon via de app op mijn telefoon. Krijg ik een factuur binnen van mijn hostingpartij voor de website of van één van de freelancers die voor Herhealth.nl schrijven? Hoppa ik maak in mijn app een foto  van de pdf op mijn scherm van mijn laptop en Tellow verwerkt automatisch deze factuur. Zo heb ik heel overzichtelijk welke facturen ik nog moet betalen. Je kunt de facturen natuurlijk ook even uploaden als je achter je pc zit, maar ik ben extreem lui als het op mijn administratie aankomt dus ik maak gewoon even een foto in mijn app:).

Zo maak ik dus ook foto’s van mijn bonnetjes en staan er een keer privé uitgaven op je bon? Geen probleem die markeer ik in de app en alles staat weer netjes in mijn administratie.

Weet je dat ik nu ook facturen stuur vanuit de app? Ik heb één keer een vaste lay-out aangemaakt en mijn facturen maak ik nu met een paar klikken en ik verzend ze ook direct vanuit mijn Tellow app op mijn telefoon. Klaar binnen een minuutje. Tellow houdt zelf bij of deze facturen al zijn betaald, aangezien Tellow is gekoppeld aan mijn zakelijke bankrekening. Zodra een factuur is betaald krijg ik een melding op mijn telefoon en verwerkt Tellow direct de status. Maar is de factuurdatum verstreken en heeft je klant nog niet betaald? Dan zet Tellow een herinnering klaar die jij als je wilt kunt verzenden.

Weet je wat ook zo fijn is, als je gewoon foto’s maakt van al je bonnetjes en facturen en je eigen facturen verzend vanuit Tellow dan zet Tellow je btw aangifte klaar aan het einde van het kwartaal. Geen uitzoekerij, gewoon overzichtelijk en heel relaxt. Het aangifte overzicht van Tellow ziet er net zo uit als het invulscherm bij de Belastingdienst, hoef je het alleen nog maar over te nemen.

Tellow zorgt ervoor dat ik het overzicht behoud; in mijn app zie ik in één oogopslag wat mijn banksaldo is, wat ik nog moet ontvangen van klanten en hoeveel ik nog moet betalen aan leveranciers. Ik vind het best lastig om in één artikel aan je uit te leggen dat dit serieus super makkelijk is en dat het je heel veel tijd scheelt! Dus probeer het zelf, geloof mij je gaat me dankbaar zijn voor deze tip :). Je kunt Tellow nu tijdelijk 3 maanden proberen. Daarna zijn de kosten 5 euro per maand en 29ct per bon of factuur en voor dit bedrag krijg je tijd en een beter humeur terug!